Kultni Martin Scorsese producirat će dokumentarac o legendarnom Grateful Deadu

Scorsese u suradnji s Mickom Jaggerom također producira dramsku seriju smještenu u rock'n'roll svijet 1970-ih, a planira režirati i biografske filmove o Franku Sinatri i o Ramonesima

 

Legende psihodeličnog rocka The Grateful Dead pedesetu obljetnicu postojanja namjeravaju obilježiti nizom projekata među kojima je najvažniji dokumentarac pod redateljskom palicom Amira Bar-Leva, a koji će producirati poznati redatelj Martin Scorsese, piše Rolling Stone.

Dokumentarac će sadržavati dosad neviđene arhivske snimke iz bendova sefa, nastupe uživo i nove intervjue s članovima grupe te s mnoštvom "likova i tipova iz Deadova svemira".

"Grateful Dead su bili više od benda. Oni su bili svoj planet nastanjen milijunima vjernih fanova. Sretan sam što će ovaj film biti snimljen i ponosan sam što sam dio toga", rekao je Scorsese u izjavi.

Redatelj Bar-Lev dodao je da je prošlo deset godina otkako pokušava realizirati taj film te da je oduševljen što se to napokon događa.

Dugogodišnji šef arhive benda David Lemieux koji osobno bira koncerte za bootleg seriju Dave's Picks bit će zadužen za glazbu na filmu.

"Milijune priča ispričano je o Grateful Deadu tijekom godina. Smatrali smo da je obilježavanje pedesete godišnjice savršen trenutak za ispričati našu priču, a Amir je savršena osoba da nam u tome pomogne. Suvišno je možda to i govoriti, no neizmjerno smo počašćeni suradnjom s Martinom Scorseseom", objavili su članovi Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh i Bob Weir.

"Od "Posljednjeg valcera" do "Georgea Harrisona: Život u materijalnom svijetu", od Boba Dylana do Rolling Stonesa, režirao je neke od najboljih glazbenih dokumentaraca svih vremena, o nekima od omiljenih nam glazbenika i počašćeni smo što je uključen u ovaj projekt. Pedeseta godišnjica će biti još jedna ključna točka koju želimo proslaviti zajedno s našim obožavateljima i jedva čekamo s njima podijeliti ovaj film", dodali su.

Scorsese trenutačno radi na još nekoliko filmskih projekata vezanih uz svijet glazbe. U suradnji s Mickom Jaggerom i producentom serije "Obitelj Soprano" Terenceom Winterom za HBO producira dramsku seriju smještenu u rock'n'roll svijet 1970-ih, a planira režirati i biografske filmove o Franku Sinatri i o Ramonesima.

Hina

 

Povezane vijesti