Hrvoje Hribar: Predsjednica Društva redatelja Irena Škorić obmanjuje javnost

Irena Škorić tvrdi da hrvatskim filmom vlada grupacija vezana za HAVC koji vodi Hrvoje Hribar kojega neki filmski trudbenici tituliraju kontroverznim

 

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Hrvoje Hribar izjavio je u utorak kako predsjednica Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) Irena Škorić "obmanjuje javnost kada svoje probleme u vođenju DHFR-a opravdava bilo kakvim utjecajem HAVC-a ili njega osobno".

"Škorić se nalazi u nesporazumu s vlastitim Upravnim odborom, kao i članstvom koje ju je izabralo. Za nastale probleme nije odgovoran HAVC, niti ih može riješiti", ustvrdio je Hribar, reagirajući na otvoreno pismo Irene Škorić, poslano članovima Društva u ponedjeljak.

Škorić u pismu tvrdi da je Upravni odbor Društva sazvao izvanrednu skupštinu kako bi ju smijenili, ne bi li se spriječilo da postane predstavnica u vijećima HAVC-a i Pulskog filmskog festivala te tako "ne poremeti 'mir' u kojemu hrvatskim filmom vlada grupacija vezana za HAVC". Ocijenila je da iza svega stoji Hrvoje Hribar i čelništvo HAVC-a, čiji ona nije bila izbor za mjesto predsjednice Društva.

Hribar je također član DHFR-a, no neće biti na skupštini jer se po dužnosti nalazi u Clermont Ferrandu. U izjavi za javnost podsjeća da nije sudjelovao niti u radu prosinačkog plenuma, na kojem je članstvo tražilo odgovornost Škorić za nastalu situaciju.

Hina

Foto: PIXSELL