ORaH: Nedopustivo je da Osijek nema vlastiti Centar za autizam

U regionalnoj organizaciji ORaH Istok trenutačno traje prikupljanje potpisa potpore za osnivanje Centra za autizam u Osijeku, a potpisao se i ORaH-ov europarlamentarac Davor Škrlec

 

U organizaciji Lionsa Tvrđa, Humanih zvijezda Hrvatske, malonogometne ekipe slijepih, te političke stranke ORaH kao suorganizatora, te uz pomoć Grada Osijeka 14. svibnja u 19 sati u Sportskoj dvorani 'Zrinjevac' bit će odigrana malonogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske i malonogometne ekipe slijepih Hrvatske.

Već neko vrijeme stranka ORaH prati nastojanja Udruge 'Dar' da podigne javnu svijest o problemima s kojom se susreću obitelji djece s autizmom.

"Kako smo protiv svakog oblika diskriminacije, zapostavljanja i 'stavljanja na čekanje' zakonom zajamčenih ljudskih prava pružamo podršku i priključujemo se prikupljanju potpisa za gradnju Centra za autizam Osijek. Nedopustivo je da Osijek nema takav Centar - imaju ga Zagreb, Split i Rijeka. U čemu je problem? Zašto obitelji djece s autizmom, ovdje u Slavoniji, nemaju mogućnosti ostvariti prava za svoje dijete na ranu intervenciju, podršku u predškolskoj i školskoj dobi, biti im podrška pri zapošljavanju? Obećanja nisu dovoljna. Niti pokazati volju više nije dovoljno. Potrebno je početi raditi", poručuju iz ORaHa.

U regionalnoj organizaciji ORaH Istok trenutačno traje prikupljanje potpisa potpore za osnivanje Centra za autizam u Osijeku. Potpisao se i ORaH-ov europarlamentarac Davor Škrlec, koji će na navedenoj humanitarnoj utakmici biti golman.

Tajana Maroši