KD Lisinski: Humanitarni koncert 'Prijatelji za Agram' za trofejne sportaše s invaliditetom

Za sjajnu atmosferu u Lisinskom bili su zaslužni Halid Bešlić, Crvena jabuka, Massimo Savić i Željko Bebek

 

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića te HDS ZAMP-a, u KD Vatroslav Lisinski održan je humanitarni koncert 'Prijatelji za Agram'.

Prihod od ulaznica ide u korist članova Atletskog kluba AGRAM“ koji okuplja osobe s različitim vrstama invaliditeta. 

Sredstva će se koristiti za njihovu sportsku rehabilitaciju i razvoj, pripreme, odlaske na natjecanja, nabavku adaptiranih sportskih proteza i slično, a sve u skladu sa Statutom udruge.

AK Agram za osobe s invaliditetom osnovan je 2. prosinca 2004. povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a ove godine obilježava deset godina postojanja.

"Po rezultatima na najvećim natjecanjima – Paraolimpijske igre, svjetska i europska prvenstva, već sedam godina su najuspješniji sportski klub ne samo u Zagrebu nego i sveukupno u hrvatskom sportu. 

Naši atletičari različitih vrsta invaliditeta osvojili su do sada dvije srebrne i jednu brončanu paraolimpijsku medalju u Pekingu 2008. i u Londonu 2012. Osvojili smo i 7 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih medalja na svjetskim prvenstvima i veći broj na europskim prvenstvima. 

Vlasnici smo i 4 svjetska rekorda – Marija Iveković, slabovidna atletičarka, u troskoku i u petoboju, Branimir Budetić, slabovidni atletičar, na jednom oku a na drugom ne vidi ništa, svjetski rekorder u petoboju i Zoran Talić – atletičar s intelektualnim teškoćama, svjetski rekorder u skoku uvis i drugi u skoku udalj.

Godine 2006. dobili smo najviše priznanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa – nagradu Franjo Bućar na koju smo jako ponosni. Uz klub najviša državna priznanja dobili su i Marija Iveković, Vedran Lozanov, Branimir Budetić i tajnik Branko Omazić", ponosni su u AK Agram.

Za sjajnu atmosferu u Lisinskom bili su zaslužni Halid Bešlić, Crvena jabuka, Massimo Savić i Željko Bebek.

In Portal

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

 

Povezane vijesti