Jak kao Jakov: Koncert u čast dječaka koji je izgubio bitku protiv opake bolesti

Osnivanje Humanitarne udruge za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima inspirirao je Jakov Rubido koji bi na dan koncerta slavio 18. rođendan

 

Udruga 'Jak kao Jakov' upriličit će rođendanski koncert 'Njima na dar' 19. svibnja u 20 sati u Domu OSRH Zrinski, Karlovac.

Osnivanje Humanitarne udruge za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima inspirirao je trinaestogodišnji Jakov Rubido koji je bolovao od teškog oblika leukemije i izgubio bitku protiv opake bolesti. Na dan koncerta slavio bi osamnaesti rođendan, a udruga nastavlja svoju misiju pružanja pomoći djeci i obiteljima iz cijele Hrvatske.

Ivančica Rubido, predsjednica udruge 'Jak kao Jakov', kazala je kako će koncert biti tek dio bogatog programa koji pripremaju za 19. svibnja.

"Petu godinu za redom organiziramo humanitarnu akciju 'Njima na dar' koju planiramo provesti kroz događanja toga dana. U 10 sati ujutro u Jakovljevoj OŠ Švarča bit će organizirana promocija druge i treće slikovnice iz serije 'Budi jak kao Jakov', koje smo uspjeli realizirati. Promocija ovih slikovnica bit će u ovoj školi jer je i sama radnja Koštara usmjerena prema školi Švarča. Na promociju dolaze književnica Natali Šarić iz Splita i ilustratorica Martina Bastalić iz Zagreba. Slikovnice su prije svega pomoć i podrška djeci koja su na liječenju, ali i klica empatije za svu zdravu djecu, kako bi spoznali životne vrijednosti i dar života.

U 20 sati navečer pripremamo naš već tradicionalni humanitarni koncert 'Njima na dar' na kojem će ove godine uz djecu dječjih zborova Zorice i OŠ Švarča, te uz naše Karlovačke klape i izvođače Karla Bartolca, klape Furešte, Corona i Carolo, a kao glavni gosti nasupit će vinkovački Bosutski Bećari. Također očekujemo i goste iznenađenja. Ako imate nekog da nam preporučite za koncert, bit ćemo neizmjerno zahvalni.

Sav prihod od koncerta i ove, kao i svih prethodnih godina, bit će usmjeren prema štićenicima udruge, djeci oboljeloj od malignih bolesti koji su trenutno na liječenju i koji čekaju našu pomoć. Stoga pozivamo sve Karlovčane i goste da nam se pridruže toga dana, da uživaju u koncertu te daju svoj doprinos onim mališanima koji sad vode svoje najteže bitke. Inače, Jakovu bi ovo bio 18. rođendan", rekla je Ivančica Rubido.

In Portal