Udruga Krijesnica: Naši mališani osvojili su pet medalja na igrama 'Djeca pobjednici' u Moskvi

Udruga Krijesnica okuplja djecu koja se bore protiv malignih bolesti, koja su pobijedila bolest, kao i njihovu cijelu obitelj i prijatelje

 

Tim djece i njihovi roditelji iz udruge Krijesnica, koji su sudjelovali u Moskvi na 6. Svjetskim igrama "Djeca pobjednici", osvojivši dva zlata i tri bronce, svečano su dočekani u prostorijama Ministarstva zdravlja.

Igre pod sloganom "Malo svjetlo nade", na kojima je bilo 400 natjecatelja, organizirala je od 25. do 29. lipnja udruga Podari život iz Rusije, a djeca su se natjecala u šahu, stolnom tenisu, plivanju, streljaštvu, malom nogometu i trčanju.

Time se djeci želi ojačati samopouzdanje i pridonijeti boljoj kvaliteti života nakon liječenja, ali i osnažiti djecu koja su u procesu borbe s bolešću.

Cilj je usmjeriti pozornost na probleme dječje onkologije, te razbiti uvjerenje da je maligna bolest neizlječiva. Stoga se akciji priključila Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Pobjednici su poručili da u životu treba cijeniti što imamo i ne tražiti više nego je potrebno.

Nakon dočeka djece i roditelja u Zračnoj luci Zagreb - Pleso, u prostorijama Ministarstva zdravlja primio ih je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik. Čestitao je timu "Krijesnica" na izvanrednim postignućima i uručio prigodne poklone. "Uspjeh koji ste postigli, a i samim tim što ste sudjelovali u igrama o vama govori da ste 'Djeca pobjednici'", kazao je Cesarik.

"Nastavite se boriti upravo kako ste se borili na igrama, prvenstveno za sebe pa onda i za druge ljude", kazao je.

Ove godine na 6. Svjetskim igarama "Djeca pobjednici" u hrvatskoj ekipi "Krijesnica " bilo je osmero djece Dea, Marko, Luka, Leon, Ivana, Vinko, Maja i Bruno, uz financijsku pomoć Ministarstva zdravlja te zaposlenika Veleposlanstva RH u Moskvi.

"Među 400 djece koja su se natjecala u raznim disciplinama mi smo osvojili pet medalja. Djeci je pobjeda dala samopouzdanje, jer poslije toliko borbe oni nastavljaju fizičke aktivnosti, što govori da imaju iznimnu snagu u sebi. Putovanje svima znači puno, te smatram da će ovo pamtiti do kraja života", kazala je Ana Radunić volonterka iz udruge Krijesnice.

Udruga "Krijesnica" okuplja djecu koja se bore protiv malignih bolesti, koja su pobijedila bolest, kao i njihovu cijelu obitelj i prijatelje.

Hina