Tužna vijest: Preminuo Denis Rudić, dobri duh Zadra

"Svojim angažmanom želim pomoći u rušenju onih najvažnijih prepreka u društvu, a to nisu betonske ili neke druge, već prepreke u glavama ljudi", rekao je jednom prilikom Denis, neumorni borac za prava slijepih i slabovidnih osoba

 

U 40. godini života iznenada je, od posljedica moždanog udara, preminuo Denis Rudić, predsjednik Mjesnog odbora Višnjik, dugogodišnji član Udruge slijepih i zaposlenik Znanstvene knjižnice Zadar, u kojoj je kroz Odjel za slijepe i slabovidne osobe radio na pokretanju projekta snimanja zvučnih knjiga.

Rudić je u javnosti često istupao kao zagovornik slijepih i prava slabovidnih osoba. Kao zaposlenik Znanstvene knjižnice u više je navrata isticao potrebu integracije slijepih u radno okruženje.

"Za naše društvo to je tek san i invalidne osobe često se doživljava kao one nesposobne za rad. A upravo su ljudi s invaliditetom znali dati takav doprinos društvu da je to nemjerljivo, upravo zbog toga što smo zahvalni za svaku pruženu priliku i zato što imamo dosta razvijen osjećaj za pomoć drugima obzirom da i mi zbog svog invaliditeta trebamo pomoć drugih, rekao je jednom prilikom."

Njegova karizma i želja za boljim svijetom uvela ga je i u svijet politike, te je na prošlim izvorima kao član HSP-a dr. Ante Starčevića postao predsjednik Mjesnog odbora Višnjik. Rekao je kako ne pokazuje ambiciju za visokom politikom, ali želi pomoći kvartu kojeg razumije bolje od svih.

"Moj kvart je dio mene i moj pogled na svijet. Na Višnjiku živim od rođenja i dobro poznajem svaki kamen, ulicu i dvorište... To je kvart koji je nedvojbeno jedan od najurbaniziranijih zadarskih kvartova, no unatoč tomu sačuvao je svoju prepoznatljivost i dušu, rekao je nakon imenovanja na tu dužnost.

Svojim angažmanom želim pomoći u rušenju onih najvažnijih prepreka u društvu, a to nisu betonske ili neke druge, već prepreke u glavama ljudi", istaknuo je Rudić, iza kojega su nakon smrti ostali supruga Anita i sin Andrija.

Sprovod će se održati u četvrtak u 11 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Izvor: zadarskilist.hr

Foto: Vedran Sitnica

 

Povezane vijesti