Krijesnica: Prva međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti

Cilj konvencije je osnažiti mlade podizanjem razine njihovih kompetencija kroz predavanja, radionice i razmjenu iskustava, kako bi bili spremniji i dalje pomagati djeci i obiteljima koje prolaze kroz liječenje malignih bolesti 

Mladi članovi udruge Krijesnica koji su pobijedili maligne bolesti

Prva međunarodna konvencija mladih liječenih od maligne bolesti "Malo svjetlo nade" održat će se od 20. do 24. kolovoza u Domu Crvenoga križa na zagrebačkome Sljemenu u organizaciji Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima - "Krijesnica", a okupit će 60 sudionika iz nekoliko zemalja.

Na Prvoj međunarodnoj konvenciji mladih liječenih od malignih bolesti sudjelovat će mladi iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Hrvatske. Tijekom pet dana sudionici će imati priliku čuti različita predavanja, sudjelovati u više radionica i raznovrsnom programu, te razmijeniti iskustva i znanja, priopćili su u ponedjeljak udruga "Krijesnica" i njihov ogranak "Male Krijesnice" koji je i suorganizator konvencije.

Kako se navodi, cilj te konvencije je osnažiti mlade podizanjem razine njihovih kompetencija kroz predavanja, radionice i razmjenu iskustava, kako bi bili spremniji i dalje pomagati djeci i obiteljima koje prolaze kroz liječenje malignih bolesti i nakon toga . Mladi koji su prošli liječenje, sada u ulozi volontera pružaju podršku i osnažuju obitelji na specifičan način. Također, cilj Konvencije je i promoviranje zdravih stilova života.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane za problematiku malignih bolesti u dječjoj dobi na Dan otvorenih vrata Prve međunarodne konvencije mladih liječenih od maligne bolesti koji će se održati 23. kolovoza 2015. godine od 9,30 do 17,30 sati u Domu Crvenoga križa na Sljemenu kada će biti održano predavanje o izgradnji partnerstva i razmjeni međusobnih iskustava mladih "survivora" te radionice: yoga i izrada zdravih napitaka

Hina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL