Željko Klepač – Uriho: Nagrada za najboljeg boćara s invaliditetom nosit će ime novinara Marka Damjanovića

Skupština Šahovskog kluba Stjepan Bosak - URIHO otvorena je izrazito emotivno, minutom šutnje za dosadašnjeg predsjednika kluba Marka Damjanovića

Novi predjednik ŠK Stjepan Bosak - URIHO, Damir Fatušić (drugi zdesna)

Boćarski klub osoba s invaliditetom DDZ 'Željko Klepač' - Uriho održao je redovnu Skupštinu kluba u galeriji 'Sunce' koju je otvorio predsjednik kluba Željko Jarić Pavičić.

Jednoglasno je usvojen prijedlog da radno predsjedništvo sačinjavaju Damir Juren, Nikica Trbović i Željko Jarić Pavičić, dok je novi Statut kluba je bilo potrebno izglasati zbog izmjene Zakona o udrugama i Zakona o sportu.

Nakon što je predsjednik pojasnio razloge donošenja novog Statuta, isti je jednoglasno prihvaćen.

U izvještaju o radu kluba, predsjednik je naveo podatke o osvajenim mjestima na prvenstvu Hrvatske, kupu i ekipnom prvenstvu.

U prvenstvu Hrvatske igrači kluba ostvarili su prva mjesta u BC2 i BC3 kategoriji, u BC4 kategoriji osvojeno je 3. i 5. mjesto dok je BC5 kategorija (Rekreacija) osvojila 2. mjesto. U kupu su osvojena dva druga mjesta i jedno treće te ekipno prelazni pehar.

Na FM-u po peti je put za redom građanima je prezentirano boćanje za osobe sa invaliditetom.

Predsjedništvo Boćarskog kluba 'Željko Klepač' - Uriho

Predsjedništvo kluba predlaže uvođenje nagrade za najboljeg igrača kluba koja bi nosila ime Marko Damjanović, po novinaru In Portala i strastvenom šahisti i boćaru koji nas je ovog srpnja napustio u 33. godini života. Prijedlog je, naravno, jednoglasno prihvaćen.

Nakon skupštine, u neformalnom druženju s članovima kluba, neupućeni bi promatrač vjerojatno ostao fasciniran veseljem i entuzijazmom koje u njihove živote donosi boćanje.

Martin Frković, aktualni prvak Hrvatske u BC2 kategoriji, kategoriziran je prije četiri godine te je relativno brzo došao na sam vrh u svojoj kategoriji u kojoj se natječe 20 igrača iz cijele Hrvatske.

"Rezultati koje sam do danas postigao potiču me na još veće zalaganje na treninzima i čine me izuzetno sretnim. S boćanjem je i moj život ispunjeniji", kaže Martin.

Tea Gatačkić dvije je godine u klubu, no nije prošla kategorizaciju pa se natječe u BC5 kategoriji (rekreacija).

"Za mene boćanje znači zabavu, druženje, socijalizaciju, uglavnom aktivan život", govori Tea uz svoj zarazni osmijeh i dodaje: "Bez obzira što se moja kategorija natječe svega dva do tri puta godišnje, ja sam redovita na svim treninzima."

Odmah nakon boćara, također u galeriji Sunce, održana je i Skupština Šahovskog kluba Stjepan Bosak - URIHO.

Sjednica je otvorena izrazito emotivno, minutom šutnje za dosadašnjeg predsjednika kluba, Marka Damjanovića.

Damir Fatušić kao potpredsjednik kluba vodio je Skupštinu na kojoj je izglasan novi statut. Razlog izmjene Statuta je izmjena Zakona o udrugama i Zakona o sportu.

Na sjednici je uz izvješće o radu kluba u prošloj godini te planova za sljedeću izabrano i novo vodstvo kluba. Na mjesto predsjednika izabran je Damir Fatušić.

Po završetku sjednice pozdrave i riječi hvale uputio je ravnatelj ustanove URIHO prof. Josip Držaić. Čestitao je novoizabranom predsjedniku i pohvalio hrabrost preuzimanja kluba u ovim teškim trenucima te izrazio nadu da će nastaviti s radom gdje je stalo prošlo predsjedništvo.

Na pitanje o viziji budućnosti kluba, Damir Fatušić kaže da mu je jedina želja da ŠK Stjepan Bosak - URIHO radi jednako dobro kao kad ga je vodio Marko Damjanović.

Neven Tomećak, član nadzornog odbora kluba, o izboru novog predsjednika misli da je bio posve logičan i da je jako dobro što ta osoba nije aktivni igrač nego je član kluba koji će se vrlo dobro nositi s organizacijom i napretkom 'Bosakovaca'. Tomećak je bio kapetan i član ekipe koja je ostvarila povijesni rezultat kada je klub ušao u viši rang natjecanja. U ovoj sezoni se vidi kao igrača koji svojim partijama može doprinijeti dobrim rezultatima, ali se želi više posvetiti treniranju osnovnoškolaca, promicanju šaha među osobama s invaliditetom, a time i otkrivanju novih talenata.

Nikolina Trninić

 

Povezane vijesti