Tuškanac: Splitski TBF otvara besplatni niz koncerata na 'Gričevanju'

Zadnji dan 'Gričevanja' održat će se program Šlagerstep, večer šlager hitova. Na tom će se prostoru održati i dva koncerta, grupe Baden Baden i elektro-rock dua Plastic Knives

 

Splitska grupa TBF otvorit će 24. rujna zagrebački glazbeni festival Gričevanje, u okviru kojega će se tijekom jedanaest dana održati niz besplatnih koncerata na krovu garaže Tuškanac i glazbenih večeri na gornjogradskom Gradecu.

Peto izdanje festivala, koje će okupiti domaće grupe raznih glazbenih žanrova, najavljeno je u srijedu kratkim koncertom jednog od izvođača, Mikija Solusa, kantautora koji je u svom prepoznatljivom jazz, punk i rap stilu progovorio o egzistencijalnim problemima, poput želje za emigracijom i pronalasku smisla života kroz bavljenje glazbom.

Uz mnoge hitove kojima se nametnuo na hrvatskoj glazbenoj sceni kao jedan od najistaknutijih, TBF će na Tuškancu izvesti i pjesme s novog albuma "Danas sutra", kojega su objavili u lipnju ove godine.

Dan nakon njih nastupit će "Killed A Fox", zagrebački rock četverac, a potom će uslijediti rap grupa Kukus Klan te Cojones, najavljeni kao zagrebački riff rock prvaci i rock dvojac Gatuzom, koji već desetak godina djeluju u svojoj minimalističkom postavu.

U ime organizatora Marko Matošić najavio je i koncert posljednjeg 'headlinera' ovogodišnjeg festivala, grupu Pavel, koja će nastupiti 27. rujna.

Gričevanje dovodi još glazbenike Stonebride, Kozmodrum, Mr. Albino i Scarlet Notes, Them Moose Rush, a festival 4. listopada zatvara osječki hip-hoper Kandžija, autor pjesama "Jelena", "Donji Miholjac", "Državnik novog kova" te Sassja, jedna od rijetkih ženskih MC-a u regiji, koja dolazi iz Tuzle.

Uz koncerte na Tuškancu, na platou Gradec će se održavati popratni program, svakodnevne zabave, na kojima će nastupiti, među ostalima, dvojac Banana zvuk, DJ Eddy Ramich, DJ Filip Ridžički, a zadnji dan će se održati program Šlagerstep, večer šlager hitova. Na tom će se prostoru održati i dva koncerta, grupe Baden Baden i elektro-rock dua Plastic Knives.

Od ove godine Gričevanje sudjeluje u novom projektu, "Na Gornjem Gradu", koji će s ciljem oživljavanja Gornjeg Grada prvi put spojiti festivale tradicionalno vezane za taj dio Zagreba - međunarodni trijenalni festival robotike Device_art, glazbeni Space Festival i aktivnosti Galerije Klovićevi dvori, koja će otvoriti izložbu ulične umjetnosti "StreetArt,'Inovacija u srcu pokreta".

Hina

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL