Udruga slijepih USKA: Donatorska šetnja Zagrebom za upoznavanje svakodnevice slijepih osoba

U Muzeju za umjetnost i obrt, pripremili su program koji obuhvaća simulator sljepoće kojim se posjetitelji mogu upoznati sa životom slijepih osoba

 

Predstavnici Udruge slijepih USKA, tajnik Mirsad Bećirović s psom vodičem Pinom te Danica Rob s psom vodičem Dartom sudjelovali su u donatorskoj šetnji s poznatim javnim osobama organiziranoj u sklopu obilježavanja 25. obljetnice rada i  djelovanja  Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Riječ je o programu koji će trajati do 11. listopada, a započeo je donatorskom šetnjom Zagrebom od Cvjetnog trga do Muzeja za umjetnost i obrt koja je sudionike odvela na otvorenje izložbe 'Ljudi i dodiri' gluhoslijepe kiparice Sanje Fališevac. 

Edukativni program namijenjen učenicima, studentima i građanima, također u Muzeju za umjetnost i obrt, obuhvatit će simulator sljepoće kojom će se posjetitelji upoznati sa životom i svakodnevicom slijepih osoba.

Na donatorskoj šetnji poznate su osobe iz javnoga života imale priliku s povezom na očima s korisnicima pasa vodiča prošetati Zagrebom i osjetiti dio iskustva slijepih osoba.

R. R. Naglić