Zagreb: Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih 'nekontrolirana je umjetnost duše'

"Od 12. do 17. listopada, na daskama kazališta Vidra, događa se masivno i pozitivno destruktivno razbijanje predrasuda i stereotipa, nudi se čista, nekontrolirana umjetnost duše", poručuju iz Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život

 

Čeka nas još jedan Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih, BIT (Blind in Theatre), događaj od iznimnog značaja za socijalnu uključenost slijepih osoba u društvo.

"Od 12. do 17. listopada u Zagrebu, na daskama kazališta Vidra, događa se masivno i pozitivno destruktivno razbijanje predrasuda i stereotipa, nudi se čista, nekontrolirana umjetnost duše", poručuju iz Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život.

Nastupaju kazališta iz SAD-a, Velike Britanije, Estonije, Slovačke, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, pa će tako publika u šest dana festivala vidjeti desetak kazališnih, ali i filmskih uradaka koji mijenjaju svijet, ako ne onaj globalni, onda onaj neki mali, osobni.

Festival su pored Ministarstva kulture i Grada Zagreba, njegovih osnovnih financijera i mecena, donacijama pomogli (Ministarstvo socijalne politike i mladih, HBOR, HEP, Turistička zajednica grada Zagreba), a šlag na tortu stavio je pokrovitelj festivala, gradonačelnik Milan Bandić.

Organizator BIT-a je Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, koje je, kao najstarije te vrste u svijetu, još jednim festivalom obogatilo jedinstvenost i raznolikost hrvatske kulture.

In Portal

 

Povezane vijesti