Spomenici nepristupačnosti: Zgrada Ine Naftaplina u Šubićevoj

Redakcija In Portala poziva čitatelje da pošalju fotografije, s kratkim tekstom, javnih institucija u koje im je onemogućen pristup zbog građevinskih barijera, na adresu desk@in-portal.hr. Moramo se sami izboriti za svoja temeljna ljudska prava, u što spada i pravo na pristupačnost

 

Zgrada Ine Naftaplina, na adresi Šubićeva 28, poznata je po tome što je 8. listopada održano zasjedanje Sabora RH, na kojemu je donesena odluka o raskidu svih državnopravnih veza sa SFRJ. Danas je taj nadnevak državni blagdan.

Iako je u zgradi došlo do povijesne promjene, pristup za osobe s invaliditetom je nije doživio. Iako bi građevinska akcija u tom smislu bila nešto manje povijesna, bila bi za neke od nas vrlo važna

Ulazak je onemogućen osobama u invalidskim kolicima zbog brojnih stepenica koje sprječavaju pristup, primjerice, bankomatu i banci koja posluje u zgradi.

Redakcija In Portala poziva čitatelje da pošalju fotografije, s kratkim tekstom, javnih institucija u koje im je onemogućen pristup zbog građevinskih barijera, na adresu desk@in-portal.hr. Moramo se sami izboriti za svoja temeljna ljudska prava, u što spada i pravo na pristupačnost. 

D. Glažar