Muzej suvremene umjetnosti: Inkluzivna likovna radionica za slijepe i slabovidne osobe

Radionici će prethoditi upoznavanje sudionika s pokretnim skulpturama Margarete Vidmar iz ciklusa 'Putnici', koje će moći vizualno, taktilno i olfaktorno istražiti


U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Avenija Dubrovnik 17 u četvrtak, 15. listopada od 11 do 13 sati, održat će se Inkluzivna likovna radionica 'Koga stvorim bude živ' namijenjena slijepim i slabovidnim osobama.

Radionica nudi ovladavanje reciklažnom tehnikom oblikovanja papirom, koju je osmislila voditeljica Margareta Vidmar, prof. rehabilitator, mr. psihotraumatologije, likovna terapeutkinja i umjetnica.

Tom metodom mogu se na jednostavan i brz način oblikovati ideje i izraditi raznovrsni predmeti/skulpture. Sudionici će po vlastitom izboru stvarati sami, u paru ili grupno. Dobrodošli su svi zainteresirani, koji će u timu i pod stručnim vodstvom umjetnice dati doprinos te uživati u senzorički bogatoj aktivnosti i u konstrukciji novih oblika.
Radionici će prethoditi upoznavanje sudionika s pokretnim skulpturama Margarete Vidmar iz ciklusa 'Putnici', koje će moći vizualno, taktilno i olfaktorno istražiti.

U razgovoru s umjetnicom, koja će predstaviti ciklus, sudionici će saznati mnoge detalje o 'tajnom' i javnom životu tih skulptura. Također, na radionici će razgovarati o svom doživljaju i iskustvu s eksponatima kao i idejama na koje ih je potaknula interakcija.
In Portal


 

 

Povezane vijesti