Gradonačelnik Bandić: Festival kazališta slijepih i slabovidnih obogatio je kulturnu ponudu Zagreba

Vojin Perić, osnivač Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život', izvijestio je okupljene da je ovogodišnji festival ispunio sva njihova očekivanja kao organizatora ovog kulturnog događaja od velikog značaja za socijalnu uključenost slijepih osoba u društvo

Prvi čovjek Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić, upriličio je ugodno druženje sa sudionicima Međunarodnog festivala Kazališta slijepih i slabovidnih.

U društvu gradonačelnika bile su jake snage zagrebačke kulture i predstavnika osoba s invaliditetom, uz ostale Ivica Lovrić, pročelnik za kulturu, Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te Branimir Šutalo, viši stručni savjetnik za osobe s invaliditetom u Uredu gradonačelnika.

Vojin Perić, osnivač Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život', izvijestio je okupljene da je ovogodišnji festival ispunio sva njihova očekivanja kao organizatora ovog kulturnog događaja od velikog značaja za socijalnu uključenost slijepih osoba u društvo.

Na Festivalu, koji je trajao šest dana, sudjelovala su kazališta iz SAD-a, Velike Britanije, Estonije, Slovačke, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, a uz premijere sjajnih kazališnih predstava ovaj se hepening prometnuo i u festival dobrog druženja.

Festival su pored Ministarstva kulture i Grada Zagreba, njegovih osnovnih financijera i mecena, donacijama pomogli (Ministarstvo socijalne politike i mladih, HBOR, HEP, Turistička zajednica grada Zagreba), a pokrovitelj je bio gradonačelnik Bandić.

Prvi čovjek Zagreba pohvalio je organizaciju Međunarodnog festivala Kazališta slijepih i slabovidnih te istaknuo da je ovaj događaj obogatio kulturnu ponudu hrvatske metropole.

M. Kristić

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti