Gradonačelnik Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta savjetnika za kulturu

Ostavku je zatražila Vitomira Lončar zbog, kako je ocijenila, Vitezovog "uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti"

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, što je u pismu Bandiću zatražila glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar, a  Vitez kaže da nije toliko bolestan da ponudi ostavku.

Lončar je ostavku zatražila zbog, kako je ocijenila, Vitezovog "uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti".

Bandić je u srijedu novinarima rekao da ne zna za nikakvo pismo. "Pa gdje bi gradonačelnik došao kada bi telefonske razgovore mog savjetnika i Vitomire Lončar komentirao, a još manje postupao po tim razgovorima. Mislim da to nema potrebe da komentiram", rekao je Bandić. 

 Na pitanje znači li to da neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, Bandić je odgovorio da neće. Novinare je također zamolio da 'puste Vitomiru Lončar i Zlatka Viteza da rade svoj posao'.

 "Pustite Vitomiru Lončar neka radi svoj posao, a savjetnika Viteza da radi svoj posao i gradonačelnika da radi svoj posao. Ako imaju nešto neraščišćeno među sobom, neka se to raščisti", poručio je Bandić.       

 Zlatko Vitez je za Hinu u srijedu rekao da nema na tu temu ništa za reći, jer je rekao sve u kratkom pismu. "Zabrinut sam jako za njezino zdravlje", dodao je.

 Upitan hoće li možda on ponuditi ostavku na mjesto savjetnika za kulturu gradonačelnika Bandića, Vitez je odgovorio: "Pa nisam toliko bolestan da ponudim ostavku". 

Glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar zatražila je u utorak od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da smijeni Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu zbog, kako je navela, Vitezovog "uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepisije, kao i svih koji boluju od te bolesti".

Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o "dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu - centar za kulturu", nakon čega je u ponedjeljak na službenu adresu Male scene stigao  Vitezov mail.

 U Vitezovoj poruci piše: "Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje".

Hina