Muzej suvremene umjetnosti: Likovna radionica za osobe s invaliditetom

Na radionici koju vodi umjetnik Johnatan A. Roberts polaznici će iskusiti što znače emocije za proces stvaranja umjetnosti kroz vlastito slikanje temeljeno na osjećajima

 

Muzej suvremene umjetnosti 3. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, organizira likovnu radionicu koju će voditi ugledni umjetnik Johnathan A. Roberts. Besplatna radionica namijenjena je osobama s invaliditetom, no i svima onima koji se žele kreativno izraziti.

Prijave za radionicu na mail eduakcija@msu.hr najkasnije do 2. prosinca.

Polaznici će naučiti slikati u opuštenoj atmosferi ove umjetničke radionice koja se temelji na intuitivnom korištenju boja za izražavanje osjećaja. Fokus je na slikanju oblaka tzv. cloudpainting, a sudionici će istraživati kompoziciju i osnove teorije o bojama. Primarni procesi bit će miješanje akrilnih i vodenih boja te slikanje njima. K tome, polaznici će iskusiti što znače emocije za proces stvaranja umjetnosti kroz vlastito slikanje temeljeno na osjećajima.

Sudionicima se savjetuje da obuku odjeću u kojoj mogu slobodno slikati ili ponesu košulju ili kutu kako se ne bi isprljali. Osim zaštitne odjeće, potrebna vam je samo dobra volja i entuzijazam!

Ova radionica odvija se na engleskome i hrvatskome jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost, program i metodu koju smo razvili u Sekvoja centru za jezično i poslovno savjetovanje. U Sekvoji se mogu pohađati različiti programi umjetničkih radionica na engleskome jeziku za djecu i odrasle kao i poseban tečaj English Through Art koji se odvija u učionicama te zagrebačkim muzejima. Više o programima na stranici www.sekvoja-art.net.

Radionica je dio programa na dan obilježavanja Međunarodnoga dana invalida u MSU. Umjetnost je prirodan način izražavanja osjećaja i misli, a grupno kreativno izražavanje i stvaranje odličan je način da izrazimo svoje osjećaje i budemo otvoreni prema novim izazovima.

Predavač Johnathan Andrew Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, SAD, u blizini Orlanda. Studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Paralelno se upuštao u razne umjetničke poduhvate, uključujući i izradu 120 metara dugačke "svitak slike“, koja predstavlja nadrealno-fantastično istraživanje temeljnih univerzalnih koncepata poput ljubavi, rata te međuigre nevinosti i brutalnosti. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu kako u Americi tako i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice. Nekoliko godina radio je i kao direktor boutique hotela na Jadranu te je u njemu organizirao brojne umjetničke izložbe poznatih hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Trenutno, John živi i radi u Zagrebu sa suprugom i kćerkom te je direktor Sekvoja centra za jezično i poslovno savjetovanje gdje razvija i vodi programe učenja stranih jezika.

In Portal

 

Povezane vijesti