Jak kao Jakov: Kalendar u službi liječenja djece oboljele od malignih bolesti

"Prelijep i poseban iz mnogo razloga, ali ponajviše zato što su poruke i pjesme za svaki pojedini mjesec u kalendaru ovog puta pisali štićenici udruge, naši najveći borci, djeca koja su liječena od malignih bolesti", kaže Ivančica Rubido

Iz tiska je, petu godinu za redom, izašao novi kalendar za 2016. godinu humanitarne udruge 'Jak kao Jakov' za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Nastanak Udruge inspirirao je trinaestogodišnji Jakov Rubido koji je bolovao od teškog oblika leukemije i iza sebe ostavio kao ostavštinu pjesmu 'Jak kao Jakov'.

U kalendaru za 2016. godinu ožujak krasi pjesma 'Kuća od stakla' nagrađena na natjecanju mladih pjesnika petnaestogodišnjeg dječak Dinka Filića koji se liječi već 12 godina.

"U realizaciji su pomogli mnogi", kaže Ivančica Rubido, predsjednica udruge Jak kao Jakov.

"Posebno lijepe fotografije Jakovljevih anđela u prirodi napravili su Nataša Šafar, Katarina Sertić i Branimir Rubido. Prelijep i poseban iz mnogo razloga, ali ponajviše zato što su poruke i pjesme za svaki pojedini mjesec ovog puta pisali štićenici udruge, naši najveći borci, djeca koja su liječena od malignih bolesti i iza kojih je veliki put.

Za grafičku pripremu kalendara zaslužna je Katarina Sertić, a tisak petu godinu za redom donira Lana - Karlovačka tiskara. Svi oni apsolutni su donatori ovog prekrasnog kalendara, na čemu im od srca zahvaljujemo. Na naslovnici kalendara dio je pjesme Natali Šarić , 'Lepet krila naših anđela+, a na prvoj strani fotografije su naše aktivnosti u protekloj godini, dok na zadnjoj strani možete pronaći podatke o udruzi Jak kao Jakov.

Putem ovog kalendara, kao i svih prethodnih godina, prikupljat ćemo donacije za djecu koja su trenutno na liječenju. Kompletan iznos donacija bit će namijenjen za pomoć djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Pozivamo vas da PRATITE KRILA jer ... 'Pogledaj gore na rubu neba osmijesi, umiri srce paze te naši anđeli'", poručuje Ivančica Rubido.

Kao i prethodnih godina, kalendar možete pronaći na štandovima udruge Jak kao Jakov, ali vam ga mogu poslati i poštom. Kalendar naručite za vrijednost donacije od 40 kuna preko Facebook stranice www.facebook.com/UdrugaJakKaoJakov/info/?tab=page_info ili na adresi V. Mačeka 1, 47000 Karlovac.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti