Savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama poziva na projekciju filma 'Lijepo mi je s tobom, znaš'

Osobe s intelektualnim teškoćama često nisu prepoznate kao skupina osoba s invaliditetom, zbog čega je važno izboriti se za njihova prava i ravnopravan položaj

 

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizira Dan otvorenih vrata, 3.prosinca od 10 do 15 sati u Ilici 113, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u sklopu čega će biti prikazan i dokumentarni film "Lijepo mi je s tobom, znaš“.

Osobe s intelektualnim teškoćama često nisu prepoznate kao skupina osoba s invaliditetom, zbog čega je važno izboriti se za njihova prava i ravnopravan položaj te im omogućiti kvalitetan svakodnevni život kakav i zaslužuju. S tim ciljem djeluje i Hrvatski savez kao krovna nevladina neprofitna organizacija, koji kroz svoje aktivnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini, kao i kroz rad svojih 31 udruga članica, brine o potrebama osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Dan otvorenih vrata organiziran je kako bi se osvijestila spoznaja o vrsti invaliditeta koja je još uvijek marginalizirana i nedovoljno prepoznata u javnosti.

Kako bi se što vjernije približili građanima informacije i spoznaje o intelektualnim teškoćama, posjetitelji će imati priliku u sklopu Dana otvorenih vrata pogledati dokumentarni film "Lijepo mi je s tobom, znaš“, redateljice Eve Kraljević. Film je osvojio nagrade publike na filmskim festivalima ZagrebDox i Liburnia Film Festivalu 2015.

Mirjana Jakovčev

 

Povezane vijesti