Dječja udruga Hrabrost: Nezaboravna svirka u Zagrebu za hodočašće djece i mladih s invaliditetom u Lourdes

"Cilj je sljedeće godine povesti 35-oro djece na njima nezaboravno putovanje koje oni, s pravom, nazivaju Putovanje života", kažu članovi DUH-a te pozivaju na koncert u Bikers Beer Factory

 

Tradicionalni humanitarni koncert Dječje udruge Hrabrost (DUH) održat će se 17. prosinca u Bikers Beer Factory, Savska cesta 150, Zagreb s početkom u 21 sati. Karte po cijeni 20 kuna možete nabaviti na ulazu u klub, a sav prihod namijenjen je za putovanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na uskršnje hodočašće u Lourdes.

Udruga DUH vam, kao znak zahvalnosti, poklanja ovaj rock koncert gdje ćete uživati uz žestoku svirku dva benda - Lule mira i Lady singers benda. A da užitak traje bez prestanka i pauze, pobrinut će se i jedan od najboljih hrvatskih stand-up komičara Goran Vugrinec Goc.

Dječja udruga Hrabrost neprofitna je, nevladina humanitarna organizacija koja je prije 12 godina u Hrvatskoj osnovana na poticaj Irca Paula O'Gradyja i dio je najveće irske humanitarne organizacije takve vrste, koja sljedeće godine slavi 60 godina postojanja. Udruga DUH kroz razne zabavno-edukativne aktivnosti pomaže djeci s teškoćama u razvoju i mladima s invaliditetom, jača njihovu samostalnost i samopouzdanje, dok istovremeno razvija svijest o njihovom dostojanstvu i ravnopravnosti u društvu.

Osim zagrebačkih aktivnosti tijekom godine, glavna aktivnost Dječje udruge Hrabrost jest odlazak na hodočašće u Lourdes za Uskrs, gdje se susreće s istovrsnim organizacijama iz cijeloga svijeta, odnosno s pet do šest tisuća djece i mladih s poteškoćama i njihovim volonterima. U dvanaest godina postojanja, s Udrugom je putovalo preko 200 djece i mladih. Udruga podržava dostojanstvo osoba s invaliditetom, uči o vrijednosti i značenju volontiranja, uči o prihvaćanju različitosti, razvija duhovnost kroz kršćanske i univerzalne vrijednosti, uči o jednakosti među ljudima i potrebi pomoći bližnjima, uči o vrijednosti zajedništva i međusobnog poštovanja, a ujedno razmjenjuje znanja i iskustva s volonterima i djecom iz raznih krajeva Europe.

"Cilj je 2016. godine povesti 35-oro djece na njima nezaboravno putovanje koje oni, s pravom, nazivaju Putovanje života", kažu iz DUH-a.

"Udruga u potpunosti snosi sve troškove puta i smještaja za svako dijete. Da bi to uspjeli realizirati, tijekom cijele godine organiziramo razne aktivnosti skupljanja donacija, a jedna od njih je i ovaj koncert u BBF-u. Zato vam unaprijed zahvaljujemo na vašem dolasku, čime ćete pomoći realizaciji još jednog divnog hodočašća djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Vaša nagrada će biti tisuće dječjih osmijeha i zauvijek zapamćena sreća i iskustvo Lourdesa. Za sve koji ne mogu doći, a pomogli bi, podaci za uplatu na poveznici bit.ly/1lXJgZp."
Božica Ravlić

 

Povezane vijesti