Mali dom: Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži

U programe i aktivnosti Malog doma uključeno je stotinjak djece s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju od njihova rođenja do 21. godine

 

Mali dom - Zagreb organizira edukaciju "Procjena i terapijski postupci u aktivnosti hranjenja, jedenja i pijenja kod djece s razvojnim teškoćama", koja će se održati 19. i 20. veljače. Prijave se primaju do 12. veljače isključivo preko preko online prijave na web stranici Edukacijskog centra Dnevnog centra za rehabilitaciju Mali dom - Zagreb.

Edukacija je prvenstveno namijenjena stručnjacima u radu s populacijom koja pokazuje različite teškoće pri usvajanju ove egzistencijalno neophodne i svakodnevne vještine.  Sadržaj edukacije pružit će teorijska i praktična znanja iz vještina hranjenja, jedenja i pijenja s naglaskom na procjenu i terapijski pristupe u radu s djecom s razvojnim teškoćama.

U programe i aktivnosti Malog doma uključeno je stotinjak djece s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju od njihova rođenja do 21. godine, a oko 150 djece iz te populacije godišnje prođe kroz programe inter/transdisciplinarne procjene i savjetovanja. Uz sve aktivnosti namijenjene djeci i njihovim roditeljima, Mali dom stavlja veliki naglasak na suradnju u različitim znanstveno istraživačkim projektima te suradnju i razmjenu stručnjaka i znanja s domaćim i inozemnim ustanvama, udrugama, fakultetima te stručnjacima različitih profila.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti