Tiflološki muzej: Izložba Stephana Lupina za razbijanje tabua i predrasuda

Verbalni opisi svih izloženih predmeta putem zvučnih vodiča omogućuju osobama oštećena vida potpuniji doživljaj Lupinove umjetnosti

 

U sklopu manifestacije 'Noć muzeja 2016', 29. siječnja u 21 sat, u Tiflološkom muzeju bit će otvorena izložba radova Stephana Lupina pod nazivom 'Lupinizam ili socijalna osviještenost'. Izložba će prikazati 13 fotografija, deset slika, pet skulptura i tri skulpturirana stolca.

Stephan Lupino odabrao je Tiflološki muzej kao mjesto na kojemu može pokazati i iskazati svoju iznimno izraženu socijalnu osviještenost i osjetljivost, odakle želi pozvati na zajedničko promišljanje o aktualnoj socijalnoj stvarnosti, svijetu koji se, prema njegovom mišljenju, "izgubio u pohlepi, destrukciji i bezosjećajnosti“.

Svojom se nevjerojatnom energijom i umjetničkim potencijalom koristi kako bi, stvarajući, skrenuo pozornost na pravičnost i jednakost kroz novi umjetnički izričaj koji naziva – lupinizam.

Lupinovi radovi često su šokantni, a ovdje će poslužiti da bi utjecali na razbijanje tabua i predrasuda, u skladu s poslanjem Muzeja.

Dodirivanje skulptura i slika koje su po svojoj teksturi taktilne na ovoj izložbi je dopušteno. Da bi se slike velikih dimenzija mogle doživjeti u cjelini, izložene su i njihove umanjene kopije u reljefu, a verbalni opisi svih izloženih predmeta putem zvučnih vodiča omogućuju osobama oštećena vida potpuniji doživljaj Lupinove umjetnosti.

Izložba će biti otvorena do 8. travnja 2016. godine.

In Portal

 

Povezane vijesti