KUTAK ZA STRUČNJAKE

Osoba sam s invaliditetom i u ovo pandemijsko doba nakupila sam višak kilograma

Pokušavala sam s raznim dijetama, no ni u jednoj ne ustrajem do kraja. Na koji način mogu povratiti poljuljanu motivaciju?

Kako se najbolje pripremiti za hladnije jesenske dane?

Osoba sam s invaliditetom i često sam bolesna zbog pada imuniteta. Zimsko razdoblje za mene predstavlja velik izazov pa mi se događa da ponekad izostajem s posla. Molim vas za savjet kako se najbolje pripremiti za hladnije jesenske dane?

Planinarenje osoba s invaliditetom

Osoba sam s invaliditetom, trenutno sam nezaposlena i imam puno slobodnog vremena. S obzirom da je lijepa jesen, željela bih više vremena provoditi u prirodi

Kako ostvariti prava nakon jedanaest godina nezaposlenosti

Čitateljica sam iz Slavonije, imam 30 godina, bolujem od dijabetesa i imam PTSP kao posljedicu silovanja u mladosti. Molim da se očitujete kome da se obratim vezano za ostvarivanje svojih prava, odnosno kako da dođem do osobne invalidnine.

Pravo osobe s invaliditetom na zdravstvenu njegu u kući

Osoba sam s invaliditetom i nikad dosad nisam koristio pravo na zdravstvenu njegu u kući. Nažalost, životna mi se situacija sada jako promijenila i primoran sam na njegu u kući. Imam li uopće pravo na tu uslugu i kako ga ostvariti?

Kako funkcionira kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom i što su to zamjenske kvote?

Imam malu tvtku koja uspješno posluje i širi se unatoč koronavirusnoj pandemiji. S obzirom da ćemo u narednim mjesecima mnogo zapošljavati, možete li mi pobliže objasniti obvezu kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom? Što su to zamjenske kvote?

Kako pribaviti podatke o zaposlenju osobe koja me prevarila i oštetila za poveći iznos novca?

Osoba sam sa stopostotnim invaliditetom iz Zagrebačke županije. Nemam internet i jedva spajam kraj s krajem

Kako saznati je li odvjetnik zaprimio naknadu na moje ime?

Prije desetak godina prošla sam užasne traume prilikom silovanja, što se odrazilo na cijelu obitelj. Sudski postupci još uvijek nisu gotovi i svi koji su sudjelovali u krivičnom djelu su na slobodi.

Oslobođenje plaćanja pristojbe u FINA-i

Javljam se s problemom u vezi oslobođenja plaćanja pristojbe u FINA-i. Inače imam 100-postotni invaliditet i jedva spajam kraj s krajem, budući da imam osobnu invalidninu od samo 1500 kuna mjesečno.

Ne slažem se s procjenom oštećenja kuće nakon potresa manjom od trideset posto

Živim u Zagrebu i nakon oštećenja nekretnine u samom centru još uvijek nisam dobila nikakvu naknadu, koja mi je zaista neophodna uslijed povećanja troškova života.

Prijava dugogodišnje diskriminacije na poslu

Zbog 'gutanja' mnogih nepravednosti bila sam na nekoliko operacija i pretrpjela sam strašne stresove uslijed kojih sam dobila astmu, poremećaj probave i naposljetku niz dijagnoza. Mnoge nevolje naučile su me da moram šutjeti

Svakodnevno konzumiranje alkohola onemogućava mi normalno funkcioniranje na poslu

Poštovani, osoba sam s invaliditetom iz Zagreba i imam velikih problema s alkoholom. Često mi se događa da dolazim pijan na posao, ne odrađujem svoje radne zadatke te svojim kolegama stvaram probleme. Svojim postupcima i neradom uzrokujem opću apatiju te narušavam ugled tvrtke u kojoj radim st ...

Kako pokrenuti hitnu humanitarnu akciju za osobu s invaliditetom koja živi na rubu egzistencije

Unatoč objavama u medijima da nam se pomogne prošle godine, baš nitko nije reagirao i ništa se nije prikupilo kroz protekle mjesece. Ujedno, preživjele smo potrese u Zagrebu i nitko nije pitao za nas