KUTAK ZA STRUČNJAKE

Održavanje higijene mi zbog invaliditeta predstavlja problem, a sad mi se još javila i prhut

Osoba sam s težim invaliditetom, ali sam bez adekvatne podrške za život koji bih nazvala normalnim. Pišete o mnogim problemima, što je odlično, no mene muči jedna prilično banalna stvar.

Osoba sam s invaliditetom, primam samo osobnu invalidninu od koje ne mogu kupiti novi TV prijemnik

Kome se možemo obratiti za pomoć u podmirenju barem pola iznosa koji je potreban za novi TV? Televizor je meni i baki ponekad jedini prozor u svijet i nije luksuz, ali nama je nedostižan.

Imam cerebralnu paralizu, a česte glavobolje mi stvaraju više tegoba od primarnog invaliditeta

Sve ponekad zaboli glava i znam da nije svaka glavobolja razlog za paniku, no moje su postale previše učestale, gotovo svakodnevne. Imam li razloga za brigu?

Mama sam s invaliditetom, a moja beba po cijele noći ne spava

Prije četiri mjeseca postala sam majka, a teže sam pokretna. Suprug i ja smo sami, nemamo pomoć baka. Preko dana sam sama s bebom, a i po cijele noći 'tulumarimo' jer je beba budna i puno plače.

Zbog invaliditeta i covida sam već mjesecima zatvorena u svoja četiri zida i ne mogu više tako

Uslijed invaliditeta imam zdravstvene probleme zbog kojih je covid za mene jako opasan. Već mjesecima nisam praktički ni izvirila iz svoja četiri zida, a ne dopuštam ni da mi itko dolazi.

Žena sam s invaliditetom i imam jake menstrualne bolove

Žena sam s invaliditetom u kolicima i odnedavno imam jake menstrualne bolove. Možete li mi dati savjet kako si pomoći bez da gutam tablete za bolove?

Trebam što brži pregled jetre, a ne namjeravam ići u bolnicu radi koronavirusa

Javljam se iz Hrvatskog zagorja i molio bih za informaciju kako najbrže doći do pregleda jetre. Imao sam prije nekoliko godina problema, ali mi je doktor pomogao da se izliječim. Kako je došlo do promjene liječnika, molio bih pomoć.

Osoba sam s invaliditetom bez primanja i potrebna mi je besplatna pravna pomoć

Osoba sam s invaliditetom i oduvijek živim skromno, ali sretan sam i zadovoljan svojim životom. Nažalost, našao sam se u neprilici, ne svojom krivnjom, i potrebna mi je pravna pomoć.

U zadnje vrijeme sam stalno umorna, bez nekog posebnog razloga

Osoba sam s invaliditetom i već nekoliko mjeseci sam konstantno umorna premda dobro spavam. Također sam bezvoljna bez opipljivog razloga. Što bi mogao biti razlog tome?

U kolicima sam i dugogodišnji sam pušač, što se počinje odražavati na moje zdravlje

U kolicma sam od rođenja i strastveni sam pušač godinama, ali u zadnje vrijeme teže dišem i jako kašljem ujutro. Trebao bih savjet kako prestati pušiti.

Imam li, kao osoba s invaliditetom, nekakve povlastice pri kupnji nekretnine?

Iako je prošla godina globalno bila grozna, meni je bila dobra. Dobio sam povišicu i planiram zajednički život i obitelj s dugogodišnjom djevojkom pa me zanima imam li, kao osoba s invaliditetom, nekakve povlastice pri kupnji nekretnine?

Osoba sam s invaliditetom i imam skrbnika pa me zanima mogu li sama raspolagati osobnom invalidninom

Osoba sam s invaliditetom i imam skrbnika koji brine o svemu pa tako i mojim novcima. Imam li ja, primjerice, pravo sama odlučiti na što ću trošiti osobnu invalidninu?

Zbog invaliditeta mi je sve teže držati knjige i listati ih, a ne znam engleski na kojem su dostupne mnoge e-knjige

Jako volim čitati, ali mi je zbog invaliditeta sve teže držati knjigu i listati stranice. Znam da postoje e-knjige i audio knjige, prijatelji često o tome pričaju. Nažalost, ja ne znam engleski.