Centar za ženske studije: Podrška suspendiranoj prodekanici Filozofskog fakulteta Branki Galić

Centar za ženske studije, sa sjedištem u Zagrebu, izražava podršku inicijativi 'Akademska solidarnost' i suspendiranoj prodekanici prof. dr. sc. Branki Galić.

 

Centar za ženske studije izražava bezrezervnu podršku inicijativi 'Akademska solidarnost' u borbi protiv klerikalizacije visokoškolskog obrazovanja i znanosti.

“Zabrinute smo i zbog radne diskriminacije prema našoj suradnici, prof. dr. sc. Branki Galić, suspendiranoj prodekanici za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koja je otvoreno stala u obranu vrijednosti sekularne države upisanih u Ustav Republike Hrvatske. Način na koji uprava Filozofskog fakulteta zlorabi demokratske procedure izaziva bojazan da će se i u budućnosti na taj način obračunavati s političkim neistomišljenicima unutar sveučilišnog prostora.

Smatramo da je uplitanje bilo koje vjerske zajednice u rad obrazovnih instutucija, što se ugovorima o suradnji Katoličkog bogoslovnog fakulteta s Filozofskim fakultetom želi institucionalizirati, štetno za sve generacije sadašnjih i budućih studenata/ica i pogubno za razvoj kritičkog i kreativnog mišljenja kao istinskog temelja svakog napretka hrvatskog društva”, kažu iz Centra.

Za Centar za ženske studije podršku daju:

Rada Borić, Nataša Medved, Karolina Leaković, Lada Čale Feldman, Iva Grgić Maroević, Biljana Kašić, Nadežda Čačinovič, Renata Jambrešić Kirin, Barbara Blasin, Leila Topić, Andreja Gregorina, Leonida Kovač, Ana Pavlić, Jasminka Pešut.

K. Klanjčić