Djevojka s invaliditetom koja ne želi intimne odnose bez emocija

PITANJE: Z. T. (23) Poštovani, oboljela sam u dvanaestoj godini. Postavši osoba s invaliditetom premjestili su me u drugu školu, družila sam se samo s ljudima koji imaju razne bolesti i živila u tom okruženju invaliditeta.

 

Završivši srednju školu vratila sam se kući i prvi put osjetila da sam interesantna jednom dečku. Mi smo prijatelji, ali predložio mi je da postanemo, kako kaže, prijatelji s povlasticama. On kaže da je normalno imati seksualne odnose bez ljubavi i emocija. Želim pokušati ući s njim u vezu, no ne znam može li takvo prijateljstvo trajati? Kako da znam ima li i ljubavi s njegove strane ili je to samo seks? Emotivna sam osoba i nadam se možete me savjetovati.

ODGOVOR: Mnogi kažu da je moguće prijateljstvo s povlasticama koje navodite bez razvijanja dubljih osjećanja, no samo vi znate možete li opstati u takvoj vezi. Prije osjećaja ovdje se prvenstveno javlja potreba za seksom. Kada se umiješaju osjećaji seks postaje nešto više od fizičkog čina. Stoga, ako želite nastaviti takvo prijateljstvo, što prije isključite emocije iz odnosa koji opisujete. Razlika između seksa i vođenja ljubavi je kada nema predigre, a nema ni želje da zadovoljite jedno drugo na pravi način. Seks je čisto zadovoljavanje seksualnih želja i ima potencijal da postane bolji, kada se bolje upoznate. 
Znakovi požude su kada ste u potpunosti fokusirani na izgled i tijelo osobe , zainteresirani ste za seks, ali ne i vođenje razgovora i komunikaciju, radije biste odnos zadržali na razini fantazije, nego raspravljali o pravim osjećajima, radije biste osobu napustili odmah nakon seksa, nego prespavali kod nje, mazili se i zajedno dočekali jutro.
Znakovi ljubavi su kada  osim seksa, želite provesti zajedničko kvalitetno vrijeme , izgubite se u razgovoru i ne shvaćate da u vašem druženju prolaze sati , želite iskreno slušati tu osobu, razumjeti njezine osjećaje i želite da bude sretna , on ili ona motivira vas da budete bolja osoba, želite upoznati njezinu obitelj i prijatelje.

Negativni osjećaji po pitanju odnosa prepoznaju se u intuitivnom osjećaju koji vas upozorava da stvari neće dobro ispasti, imate dojam neugode i iscrpljenosti nakon što ste proveli neko vrijeme zajedno, vaša se privlačnost čini destruktivna i pomalo mračna, ne odgovara vam način na koji se ta osoba odnosi prema vama, ali se bojite da ćete ju, ako to spomenete, otjerati od sebe. Iako seks i vođenje ljubavi deluju kao sinonimi, među njima postoji velika razlika u emocijama. Vođenje ljubavi uključuje osjećaj ljubavi, a ljubav ne mora biti prisutna kad imate seks. 

Emocije upravljaju vašim razmišljanjem, ponašanjem i djelovanjem. Ljudi koji ignoriraju, zanemaruju ili potiskuju svoje emocije podložni su fizičkim bolestima. Emocije koje se nisu osjetile i oslobodile već zakopale unutar tijela mogu uzrokovati teške bolesti, uključujući rak, artritis i mnoge druge kronične bolesti. Negativne emocije kao što su strah, tjeskoba, negativnost, frustracija i depresija uzrokuju kemijske reakcije u vašem tijelu koje se jako razlikuju od kemikalija koje se oslobađaju kada osjećate pozitivne emocije kao što su sreća, zadovoljstvo, voljenost, prihvaćenost.

In Portal