Centar za ženske studije: Promocija knjige ‘Prava djeca (ne) odrastaju usput’ u Zagorkinu stanu

Cindy Lynn Brown istaknuta je dansko-američka pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije

 

U sklopu 'Ciklusa predavanja u Memorijalnom stalnu Marije Jurić Zagorke', 8. lipnja u 20 sati na adresi Dolac 8, održat će sepredstavljanje zbirke 'Prava djeca (ne) odrastaju usput' danske pjesnikinje Cindy Lynn Brown, u suorganizaciji Centra za ženske studije i Naklade Mala zvona.

“Cindy Lynn Brown istaknuta je dansko-američka pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije. Diplomirala je književnost i kreativno pisanje. Dosad je objavila šest zbirki pjesama te jedan roman. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika. Nastupa na pjesničkim festivalima diljem svijeta. Godine 2013. primila je Nagradu za poeziju Danske poljoprivredne kulturne fondacije, a iste je godine boravila u Rezidenciji Kamov u Rijeci. Organizatorica je međunarodnog festivala poezije Odense Lyrik u Danskoj. Njezina knjiga ‘Prava djeca (ne) odrastaju usput’, suvremene motivike i originalne jezične invencije, izazvala je niz pohvalnih reakcija danske književne kritike”, kažu iz Centra za ženske studije.

Na promociji će, zajedno s autoricom, knjigu predstaviti prevodilac Mišo Grundler, književnica Kristina Posilović te urednica knjige Sanja Lovrenčić.

Pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove. Pobuna protiv čvrstog i konačnog reflektira se u neprestanoj raspri s identitetima i markerima identiteta.“ (Litteratursiden)

Ulaz je slobodan, a program podupire zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti