Djevojka koja je zbog invaliditeta izgubila volju za život

PITANJE: K. H. (27) Do nedavno sam imala mnogo prijatelja, zdravlje, ljepotu, novac i život. Nakon dijagnosticirane bolesti, zbog koje ima dana kada sam potpuno nesposobna i osjećam samo bol, izgubila sam volju za život.

 

Svaki dan samo pričam o bolesti, bolovima i ne vidim čemu se više veseliti. Za najjednostavnije radnje treba mi puno vremena i truda, pa se pitam kako dalje? Nemam strpljenja ni za one stvari koje bi mogla učiniti sama. Želim život koji sam imala, a ne znam kako ga vratiti!

ODGOVOR: Uvijek, bez obzira koliko je zdravstveno stanje dobro ili loše postoji nešto na čemu možemo biti zahvalni i bez uspoređivanja s drugim svaki dan se buditi zahvalni na preostalim sposobnostima. Sreća nije nepostojanje problema, nego sposobnost da ih rješavamo. Zamislite samo sve predivne stvari koje vaš um može prigrliti da se ne mora toliko mučiti sa vašim problemima. Osvijestite preostale mogućnosti i prihvatite ono što imate, zatvorivši vrata za onim što ste bili i mogli prije bolesti.

Zato što vam danas treba više vremena, strpljenja i volje da učinite stvari koje su vam nekada bile jednostavne ne znači da ste neuspješni. Bol vas može kočiti i povrijediti, no i promijeniti pogled na život te vam pomoći da se razvijete. Ako vam je dan dobar uživajte u njemu, ako je loš i bol vas usporava ne zaboravite da ništa ne traje zauvijek i prestanite se cijele dane žaliti te postanite zahvalni za sve one probleme koje nemate.

Stvari se ne događaju na silu, jer voljeti život znači vjerovati svojoj intuiciji, riskirati, poštivati sjećanja i učiti kroz iskustvo te pustiti da se stvari dogode i uživati u mogućnostima koje se otvaraju pred vama.

U životu strpljenje ne znači čekanje; to je sposobnost da imate pozitivan stav dok radite na ostvarenju svojih snova, s uvjerenjem da je sve vrijedno toga. Kad odlučite pokušati, onda idite do kraja, jer svaka svladana prepreka čini vas jačima na putu do konačnog cilja. Pronađite snage da se smijete, osjećate drukčijima, ipak predivnima i ne mučite se stvarima koje ne možete promijeniti. Živite jednostavno, volite velikodušno, govorite iskreno i nikada ne odustajte.

In Portal