USKA: Vrijedna donacija Damira Škare karlovačkoj udruzi slijepih i slabovidnih

Damir Škaro je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo pomoći u skladu sa svojom filozofijom o sportu i humanosti, te da posebno podržava sportski rad i rezultate predsjednika USKA-e Mirsada Bećirovića

 

Damir Škaro, osvajač olimpijske medalje u boksu, veliki humanitarac i predsjednik Autokluba Siget, u nekoliko je navrata pomagao karlovačkoj udruzi slijepih, sada već petu godinu zaredom, ovoga puta osiguravši donaciju godišnje registracije i autoosiguranja službenog vozila USKA-e bez kojeg rad na terenu ne bi bio moguć.

"Rad Udruge slijepih USKA od samoga osnutka podržavale su brojne poznate osobe iz javnog života - političari, umjetnici, sportaši, poduzetnici, novinari - bez čije podrške naš rad na poboljšanju položaja i statusa slijepih osoba i osoba s invaliditetom općenito ne bi bio tako uspješan", kažu u USKA-i.

"Ovoga puta zahvaljujući legendarnom hrvatskom sportašu i osvajaču olimpijske medalje u boksu, poznatom humanitarcu Damiru Škari, USKA može nastaviti svoje redovno djelovanje na terenu.

Suradnja  Udruge slijepih USKA i poznatog hrvatskog olimpijca Damira Škare traje već pet godina a do nje je došlo upravo zahvaljujući sportu. Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović trofejni je slijepi majstor borilačkih sportova i judo reprezentativac te je g. Damir Škaro želio kroz ovaj oblik suradnje izraziti podršku  i poštovanje slijepim osobama koje zaslužuju dostojanstven život na način da pomogne misiju i nastojanja g.Bećirovića da poboljša položaj i status slijepih osoba i djece članova USKA-e koja uz sljepoću pate od višesatrukih oštećenja.

Udruga USKA uz pomoć službenog vozila omogućuje svojim članovima usluge prijevoza i pratnje na specijalističke i redovne liječničke preglede, rješavanje osobne dokumentacije, pomaže rješavanju imovinsko-pravnih poslova, pruža podršku u integraciji u redovan sustav školovanja, sportsku asistenciju, pomoć pri stambenom zbrinjavanju, zapošljavanju, dostavom paketa pomoću u vidu hrane i higijenskih potrepština te niz drugih usluga svojim članovima na području čitave Karlovačke županije što dovoljno izražava vrijednost ove donacije za našu Udrugu.

Damir Škaro je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo pomoći u skladu sa svojom filozofijom o sportu i humanosti, te da posebno podržava sportski rad i rezultate predsjednika USKA-e Mirsada Bećirovića, kao i rad na razvoju i promociji sporta za osobe s invaliditetom. Vrijednost ove donacije je za našu udrugu neprocjenjiva.

Vjerujemo da će ovaj pozitivan primjer dugogodišnjeg prijateljstva, partnerstva i suradnje potaknuti i druge poslovne subjekte na društveno-odgovorno poslovanje", zaključuju članovi USKA-e.

Romija Radočaj Naglić