Kao djevojka s invaliditetom imam savršen posao, egzistencijalno sam osigurana, ali nemam sreće u ljubavi

PITANJE: V. U. (20) Bila sam presretna kada sam stigla u Zagreb iz svog dosadnog primorskog mjesta. Zbog invaliditeta sam bila u strahu hoću li naći posao, a jesam, i ponosna sam da radim. Egzistenijalno sam sigurna i općenito sretna.

 

Čak sam odselila od rođaka kod kojih sam se smjestila ovo ljeto i sada živim s dvije cimerice. Uvijek sam imala viziju dečka koji će ispuniti moje želje i snove. Nažalost, u ljubavi nemam sreće, nedavno sam upoznala dečka koji mi se činio savršen, ali ništa nije bilo od toga. Prošli tjedan sam shvatila da ni ovaj kojeg sam upoznala nakon njega nije netko s kim bih planirala budućnost. Oko sebe vidim mnoge djevojke mojih godina koje imaju savršen život i uz to su bez invaliditeta, a to priznajem izaziva gorčinu u meni. Dajte mi neki savjet kako privući dečka koji ne treba biti savršen (takve i ne želim) i ostvariti lijepu, sretnu vezu?

ODGOVOR: Od postanka svijeta do danas se čovjek nije puno promijenio. U suštini je ostao isti, egoističan i svojeglav. Cilj i smisao života nije ostati u vezi s nekim dečkom nego jednostavno živjeti i iskoristiti svaki dan. U Zagrebu ste tek nekoliko mjeseci, a već ste našli posao, stan i prekinuli dvije veze. To je puno događaja za tako kratki period. Dajte si vremena.

Zagreb nudi puno više od traženja dečka koji će ispuniti vaše snove. Kad se jedna vrata zatvore, mi često ostanemo gledati u ta zatvorena vrata i niti ne vidimo sva druga vrata koja nam se otvaraju. Vi ste mlada, sposobna i pametna djevojka koja se treba osvrnuti oko sebe i krenuti u izazove koji su svakodnevni. Prihvatite da "savršen partner“ kojeg ste stvorili u svojoj mašti ne postoji. Ni život nekih oko vas nije savršen kako vi to mislite, stoga prestanite zaviditi drugima i poštujte ono što imate.

Ljubomorom privlačite negativnu energiju u vlastiti život. Većina pravila i vjerovanja su stvorena iz te naše potrebe da pronađemo svoj identitet, svoju ulogu u ovome svijetu. U biti su sva ta pravila samo plod čovjekovog uma. Pravi smisao leži u nama i nema neke istine koja je dobra za sve.

Svaki čovjek je unikatan za sebe i ne treba slijediti tuđe puteve nego upravo svoje. Možemo tražiti informaciju, spoznavati neke nove stvari, razgovarati sa drugima, čitati, ali sve to nam samo pomaže da nađemo svoj put na kome ćemo se osjećati dobro i zadovoljno. Pronaći taj put nije nimalo lako jer za tako nešto treba uložiti mnogo truda i energije. Neki misle da je to čak nemoguće, ali mi smo čudesna bića i u stanju smo učiniti puno više nego što mislimo da možemo. 

In Portal

 

Povezane vijesti