Alpsko skijanje za osobe s invaliditetom: Trijumfi u slalomu Eve Goluže i Damira Mizdraka

Utrka će se svakako pamtiti kao jedna od težih ove sezone - strma, zaleđena i tehnički vrlo zahtjevna staza koja je prisilila čak 20 natjecatelja na odustajanje

 

Drugog dana natjecanja Europa kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, jučer je u švicarskom Veysonnazu održan slalom i obilježen uspjehom hrvatskih reprezentativaca. U kategoriji slijepih i slabovidnih naša Eva Goluža osvojila je s vodičem Anom Žigman prvo mjesto. Trijumf hrvatskih skijaša potvrdio je u istoj kategoriji skijaša paraolimpijac Damir Mizdrak također osvojivši prvo mjesto u pratnji vodiča Luke Debeljaka.

Jučerašnju utrku svakako ćemo pamtiti kao jednu od težih ove sezone - strma, zaleđena i tehnički vrlo zahtjevna staza koja je prisilila čak 20 natjecatelja na odustajanje.

Ove dvije pobjede donijele su Evi Goluži i Damiru Mizdraku novih 100 Europa kup bodova. Tako su Eva i Damir došli u mogučnost da se bore za ukupnu pobjedu u Europa kupu.

U Veysonnazu se jučer nadmetalo 32 skijašice i skijaša iz 13 zemalja, a hrvatska reprezentacija se vraća doma s dva zlata i jednim srebrom..

Darko Matić / HPO