Kao žena s invaliditetom plašim se budućnosti nakon razvoda braka

PITANJE: V. T. (38) Nalazim se u teškom periodu života. Nadam se, donijela sam ispravnu odluku, a ipak se bojim posljedica.

 

Suprug i ja živimo zajedno, no svatko ima svoj život. Kao dva stranca u istoj kući. On ne spominje razvod, ali ja sam odlučila pokrenuti postupak i time olakšati sebi i njemu. Mislim da on ne reagira samo zbog mog invaliditeta. Ne znam što mi donosi budućnost rastavljene žene, ali znam da usprkos invaliditetu imam pravo na ljubav i pažnju koje u ovom braku odavno ne postoji. Jesam li donijela ispravnu odluku? Trebam mišljenje nekoga tko me ne poznaje.

ODGOVOR: Istina je da je dobar razvod bolji od lošeg braka. Ponekad je razvod braka jedina mogućnost koju bračni partneri imaju na raspolaganju ako u budućnosti žele biti sretni. Ipak je lakše onima koji naprave prvi korak i odluče ostaviti partnera. Dali ste si vremena analizirati i procesuirati novonastalu situaciju te će vam samim time biti lakše zatvoriti to životno poglavlje braka.

Usamljenost razvedene osobe razlikuje se od bilo koje druge usamljenosti, jer ta osoba se mora suočiti sa činjenicom da sama treba izgradi svoj novi život. Potrebno je i prihvatiti činjenicu da će vas mnogi oženjeni prijatelji i prijateljice napustiti. Naime, razvedena žena predstavlja ogledalo za pukotine drugih brakova. Naučite upoznavati nove ljude, muškarce i žene, pored toga što morate savlada i novčane probleme probleme vezane za samostalan život.

Jedini način da kao razvedena žena uživate u životu je da prihvatite činjenicu da ste razvedeni, da živite život takav kakav je sada, a ne da svoje samačko stanje shvatite kao jedan negativan period iščekivanja nove veze. Prije nego što zavolite drugoga, zavolite sami sebe. Iako nam se čini da kada jednom prođemo kroz razvod, više nikada nećemo biti isti, dođe trenutak kada shvatimo da smo ostvarili jednu istinsku pobjedu nad sobom. Budite zadovoljni, zračite pozitivnošću jer to će se primijetiti na vama. Odjednom će vas početi privlačiti pozitivni događaji i ljudi; vaša će vibracija biti na visokoj razini te ćete privlačiti samo ono dobro. Pojavit će se i ljubav, no prvo dozvolite sebi uživanje u samačkom životu. Samački život ima svojih fantastičnih prednosti kao što su sloboda, nezavisnost, samostalnost. Imate radost koju donosi saznanje da vi raspolažete svojim novcem, snalazite se u životu kao samostalna žena i provodite vrijeme onako kako vama odgovara.

In Portal