Dobra vijest: Madeline Stuart, model s Down sindromom, predstavlja novu kolekciju odjeće

Ova decentna kolekcija koristi šljokice koje oponašaju ukrasnu zmijsku kožu na komadima dizajniranima za noćne izlaske, koji su savršena nadopuna Madelineoj zbirci dnevne odjeće

 

Model s Down sindromom obilježit će povratak na New York Fashion Week s novom kolekcijom odjeće.

Madeline Stuart, australski model s kromosomskim poremećajem, o kojem smo već pisali na In Portalu, predstavit će sljedeći ponedjeljak u New Yorku novu liniju odjeće namijenjene noćnim izlascima, prenosi Disability Scoop.

Odjeća je dio Stuartičinog brenda "21 razlog zašto", koji je pokrenut početkom ove godine sa zbirkom dnevne odjeće koja je dostupna na internetu.

"Ova prekrasna nova kolekcija koristi šljokice koje oponašaju ukrasnu zmijsku kožu na komadima dizajniranima za noćne izlaske, koji su savršena nadopuna Madelineoj zbirci dnevne odjeće", piše u najavi izložbe "Snakes Alive, Girl Gone Wild", na kojoj će Stuart otkriti nove dizajne.

Stuart, koja se proziva prvim profesionalnim modelom na svijetu s Down sindromom, debitirala je na New York Fashion Weeku 2015. godine.

Tijekom ovog mjeseca, Stuart će modelirati za dizajnere poput Dexter Simmons, Jessie Liu, Arzamendi Style, Two Gypsy Souls, House of Byfield i Premal Bardi India.

D. Fatušić

 

Povezane vijesti