Zabranjeni vitamin B17: Nemilosrdni ubojica stanica raka

Liječenje raka je posao koji donosi milijarde dolara profita, a B17 je prirodan lijek za rak koji se ne može patentirati i stoga je istisnut s tržišta te čak zabranjen

Farmaceutske kompanije tvrde da je vitamin B17 otrovan, jer sadrži cijanid i žestoko se protive tezi da je lijek za rak. Razumljivo, liječenje raka je posao koji donosi milijarde dolara profita, a B17  je prirodan lijek za rak koji se ne može patentirati i stoga je istisnut s tržišta te čak zabranjen. Američka agencija za kontrolu hrane i lijekova FDA proglasila je vitamin B17 opasnom supstancom te zabranila prodaju, proizvodnju, uvoz i testiranje. Zabrana vrijedi i danas u SAD-u i Australiji. Bez obzira na brojnost ljudi koji tvrde da su se izliječili vitaminom B17.

Eliminacija glukoze

Dr. Ernst T. Krebs bio je biokemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka još 50-ih godina 20. stoljeća. Od amygdalina je napravio polusintetički destilat nazvavši ga vitaminom B17 ili Laetrile. Nakon detaljnog istraživanja svojstva i djelovanja vitamina B17 na pacijente s rakom dr. Krebs je imao dovoljno dokaza da promovira vitamin B17 kao lijek za rak, pri čemu su zabilježeni brojni uspješni slučajevi izlječenja raka s visokim dozama vitamina B17.
Princip djelovanja vitamina B17 je jednostavan, jer stanice raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze (šećera). Kada se vitamin B17 konzumira, stanice raka u potrazi za glukozom absorbiraju molekule glukoze iz vitamina B17, a s enzimom beta-glikozidom oslobađaju benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući vlastitu smrt. Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glikozida i velikoj potražnji stanica raka za glukozom, može se reći da je vitamin B17 precizno navođeni lijek koji je izrazito smrtonosan za stanice raka, dok za ostale zdrave stanice nije toksičan. Unošenje svakog drugog šećera u organizam za vrijeme liječenja treba eliminirati. Iako postoje i studije dr. Tatsumare (1987. godine) i dr. Kochija (1985. godine) koje potvrđuju pozitivne učinke benzaldehida na stanice raka, danas je vitamin B17 skoro potpuno zaboravljen lijek. Poznato je  da samo Klinika Contreras u Tijuani i jedan liječnik u Njemačkoj i danas intravenozno primjenjuju vitamin B17  u liječenju.

Učinkovita preventiva

Zbog mogućnosti organizma da sigurno neutralizira eventualne slobodne molekule cijanida i benzaldehida koji nisu potrošeni za uništavanje stanica raka, konzumiranje vitamina B17 se mora precizno dozirati. Vitamin B17 se može konzumirati u prirodnom obliku (koštice marelice) što je najbolje, u pročišćenom stanju kao tablete ili intravenozno. Postoje izvori koji navode da se oralnim uzimanjem većih količina vitamina B17 može vrlo brzo preopteretiti gastrointestinalni trakt. Koštice marelice najbolji su izvor vitamina B17,  jer osim samog vitamina B17 sadrže i druge hranjive tvari. Preporuka je da se pojede maksimalno pet koštica unutar jednog sata ili 35 koštica u jednom danu za odraslu osobu. Dnevna doza je jedna koštica na 2,5 kg tjelesne težine. Za preventivu se preporuča konzumacija pet koštica marelice dnevno.
Istraživanja su pokazala da pripadnici himalajskog plemena Hanza ne obolijevaju od raka i krvožilnih bolesti. Ishrana im je bazirana na hrani sa košticama marelica i zrna prosa. Kada se pripadnici plemena izlože zapadnjačkoj ishrani, nakon što napuste svoje izvorne prehrambene navike, počinju obolijevati od navedenih bolesti.
Unatoč svim dokazima o djelotvornosti čini se da će vitamin B17 nestati iz onkologije u idućih nekoliko godina.

Piše: Božica Ravlić