Žena sam s invaliditetom i želim prekinuti vezu u kojoj više nema ljubavi

PITANJE: K. T. (41) Javljam se i sama u nevjerici koliko društvo i danas ne prihvaća drugačije poglede i ciljeve. Posebno to osjećam u vlastitom slučaju.

 

Žena sam s invaliditetom i sigurna sam kako neću manje vrijediti kao tzv. solo žena. Razlog javljanja je stav moje obitelji. Oni misle kako imam bolji život dok imam i partnera. Naime, želim prekinuti vezu s muškarcem koji također ima invaliditet. On me, kako sam kaže, voli, ali uvijek je u trci za novcem, dokazivanjem i divljenjem. Mogu to i prihvatiti, ali njegovo kolebanje i neprihvaćanje vlastite seksualnosti dovode me do ludila. Kaže kako želi mene, ali ne zna što želi od života. Stoga naša veza stoji na mjestu već godinama i želim je prekinuti. Mislim da on svojim ponašanjem dokazuje da me ne poštuje i da u našoj vezi ljubavi više nema. Voljela bih čuti i vaše mišljenje.

ODGOVOR: I stručnjaci prema istraživanjima navode da je danas solo žena prihvaćenija u društvu, te je čak u trendu biti sam. Nekada su same žene nazivane očajnicama, i nije se gledalo blagonaklono na same, nezavisne i jake žene. Brak i obitelj više nisu "najviši cilj" u životu žene, već dio postojanja onih koje žele uspješne karijere, putovanja ili nešto što ih usrećuje. Žene više uživaju u tome što su same jer su društvenije od muškaraca, lakše uspostavljaju kontakte s prijateljima, pa nikada ne trebaju biti usamljene. Kod muškaraca je obrnuto tj. oni koji nemaju partnericu imaju znatno manje društvenih aktivnosti.

Dobar partner, ljubavnik i prijatelj u vezi je onaj koji poštuje žene i doživljava sebe kao biće dovoljno vrijedno i dobro. On prihvaća svoju seksualnost i pokazuje nježnost te vodi ljubav s vama zbog uživanja, a ne zbog dokazivanja i potvrđivanja. Muškarcu nije potreban novac, “moć” i statusni simboli da bi pokazao sebi i drugima svoje kvalitete, on ih treba biti svjestan.

Muškarac poštuje ženu koliko ona poštuju sama sebe počevši od majki koje odgajaju svoje sinove koji jednako tako gledaju svoje očeve kako se ponašaju prema supruzi, sestri i drugim ženama. Ako ne volite sebe nijedan muškarac vas ne može voljeti. Bez obzira koliko je dobar. Zna da hoće vas, ali ne zna što hoće od života? Kada muškarac ne zna što hoće, pozdravite se s njim zauvijek.

In Portal

 

Povezane vijesti