Donacija iz Austrije: Pomagala za Službu palijativne skrbi i i članove Udruge invalida rada Istre

Iza ove kontinuirane akcije stoji voditeljica Caritasove palijativne skrbi Nada Paić, rođena Šibenčanka koja živi u Beču i prikuplja od sugrađana različite donacije, opremu i potrepštine neophodne za skrb o invalidnim i teško pokretnim osobama


 

U Udrugu invalida rada Istre stigla je vrijedna donacija iz Austrije, četvrta u posljednjih pet godina koju dobivaju od službe mobilne palijativne skrbi bečkog Caritasa. Iza ove kontinuirane akcije stoji voditeljica Caritasove palijativne skrbi Nada Paić, rođena Šibenčanka koja već 48 godina živi u Beču. Marljivo prikuplja od sugrađana različite donacije, opremu i potrepštine neophodne za skrb o osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama, od potrošnog medicinskog materijala do skupih invalidskih pomagala, javlja Glas Istre.

Na poziv Nade Paić, i ovoga su puta po izuzetno vrijednu donaciju u Beč otputovali predsjednik Udruge invalida rada Boris Jurevini te član udruge Marijan Stipančić čiji je kombi velike zapremine bio krcat.

"Prema mojoj slobodnoj procjeni, riječ je o donaciji vrijednoj između 120 i 140 tisuća kuna. Samo električni krevet vrijedi četiri do pet tisuća eura, a dobili smo i invalidska kolica s podizačem i držačem za glavu što koristi paraplegičarima, antidekubitus madrace, klasične i električne na napuhavanje, zatim tri prijenosna toaleta i dvije stolice za kupanje nepokretnih bolesnika, četiri držača za infuziju, plus osam kubika raznih vrsta pelena za odrasle, specijalna odjeća za nepokretne osobe, puno sanitetskog i medicinskog materijala, poput šprica i igala, fiziološke otopine, gaza i zavoja, katetera", nabraja Jurevini.

Najveći dio darovanih pomagala i sanitetskog materijala proslijedit će županijskoj Službi palijativne skrbi koju vodi dr. Julijana Franinović-Marković. Jedan dio donacije dobro će doći i članovima Udruge invalida rada, kojih je 800-tinjak, većinom s Puljštine, a ostali su bez invalidskih kolica i na jednom antidekubitus-madracu u svojoj maloj posudionici. Samo oni i Udruga distrofičara, tvrdi Jurevini, potrebitima besplatno posuđuju pomagala koja život znače nepokretnim osobama i njihovim njegovateljima.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti