Mobilnost za sve: Toyota će u Hrvatskoj omogućiti testne vožnje prilagođenih hibridnih modela

"Za vozače s invaliditetom pokretljivost je nužna, no izbor i testiranje vozila prije kupovine često je nemogući izazov. Danas im s Toyotom kao partnerom to konačno omogućavamo”, kaže Dominik Grbec

 

Kako javlja Automania, Toyota će u sklopu projekta Mobilnost za sve prva u Hrvatskoj omogućiti testne vožnje svojih prilagođenih hibridnih modela za osobe s invaliditetom. U srijedu, 21. veljače 2018., u Zagrebu je predstavljen prvi korak u Toyotinom regionalnom projektu Mobilnost za sve.

Na predstavljanju Toyota i BDF svečano su potpisali sporazum o suradnji za provedbu projekta Mobilnost za sve. Toyotini napori usmjereni su na pružanje bolje mobilnosti i ostvarenje jednakih mogućnosti svima. Pokret je ljudsko pravo, to je nešto što svi zaslužujemo. Bilo da se radi o našim prvim koracima ili pobjedničkim krugovima. Kada se možemo kretati, sve je moguće. Zbog toga je Toyota ušla u partnerstvo s proizvođačem premium pomagala za vožnju – BDF ručice.

BDF ručica razvijena je od strane tima inovatora i inženjera pod budnim okom osobe s invaliditetom – paraplegičara – koji na tržištu nije mogao pronaći dovoljno kvalitetan proizvod za ručnu kontrolu vozila.

Na taj su način vozači s invaliditetom dobili pouzdan, ugodan, koristan i prije svega siguran proizvod.

"Toyota kroz projekt Mobilnost za sve ima za cilj pružiti svim klijentima iste mogućnosti. U narednom periodu naši će kupci u prodajnim salonima  moći testirati hibridna vozila s ugrađenom BDF ručicom prije same kupovine. Toyota će na taj način biti prvi brend na hrvatskom tržištu koji će pružati testne vožnje u hibridnim modelima prilagođenima osobama s invaliditetom", izjavio je direktor Toyota Croatie Krešimir Bago.

"Za vozače s invaliditetom pokretljivost je nužna, no izbor i testiranje vozila prije kupovine često je nemogući izazov. Danas im s Toyotom kao partnerom to konačno omogućavamo", dodaje ravnatelj BDF-a Dominik Grbec.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti