Jedan je Luka Modrić: Priča o dječaku s Down sindromom kojemu se na dočeku Vatrenih ispunio životni san

"Ovo je bio zagrljaj svoj djeci s invaliditetom, a ne samo našemu Petru. Luka svaka ti čast, veliko ti hvala", poručio je Petrov otac Mladen Brcković

 

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak je na zagrebačkim ulicama pri povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji dočekalo više od pola milijuna Hrvata.
Euforični, ponosni i sretni, hrvatski navijači nikad nisu bili ujedinjeni kao tog dana, kada su satima čekali svoje heroje.
Među upornim navijačima bio je i 14-godišnjim Petar, dječak s Downovim sindrom koji je na Trg došao s tatom Mladenom. Upravo je Petru kapetan Vatrenih Luka Modrić ispunio san i pozvao ga na pozornicu.
"Petar voli Luku Modrića i uvijek je samo Luka. Mislio je da ga on jedini čeka na trgu – Moj Petar i on. Međutim, kad smo stigli, vidio je kolika je gužva i shvatio da ne može doći do Luke Modrića. Čekali smo četiri, pet sati, a Petar je svako malo pitao sve oko sebe: Gdje je Luka?", kazao je  tata ponosnog dječaka.
Dodao je da je Petra u jednom trenutku jedan od navijača uzeo za ruku i rekao: On voli Luku i ja ću ga odvesti njemu. I zaista, spletom predivih okolnosti Petar se našao na pozornici okružen Vatrenima, tik do svog idola.
"Ja sam sretan i veseo", kazao je Petar.
"Vidi se da Luka nije velik samo na terenu nego da je velik i kao čovjek. Ovo je bio zagraljaj svoj djeci s invaliditetom, a ne samo našemu Petru. Luka svaka ti čast velika ti hvala", poručio je Petrov otac Mladen Brcković.
Petrova majka kaže kako ni sama ne može vjerovati što se  dogodilo.
"Bilo je to ostvarenje Petrovog sna", kazala je Petrova majka Jasna.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti