CRVENI SPUST Zapažen nastup hrvatskih skijaša s invaliditetom na Sljemenu

Prvog dana natjecanja u veleslalomu, u konkurenciji 'žene stojeće',  trijumfirala je naša velika skijaška nada Lucija Smetiško

Lucija Smetiško

Protekla dva dana na sljemenskom Crvenom spustu vozile su se veleslalomske i slalomske utrke Europskog paraskijaškog kupa.

Na Kupu je nastupilo 35 skijašica i skijaša s invaliditetom iz jedanaest zemalja, predvođeni slovačkom reprezentacijom s tri osvajača medalja na zimskim paraolimpijskim igrama iz Pjong Čanga. Nadmetali su se u kategorijama skijašica i skijaša oštećenog vida, stojećih te u sjedećoj konkurenciji.

Hrvatske boje branili su Lucija Smetiško, Damir Mizdrak i Lovro Dokić. 

Tako je prvog dana natjecanja u veleslalomu, u konkurenciji 'žene stojeće' trijumfirala naša velika skijaška nada Lucija Smetiško. Kod skijaša oštećenog vida pobjedu je odnio Slovak Marek Kubacka, a hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak zauzeo je četvrto mjesto. U konkurenciji 'stojeći muški' trijumfirao je Slovak Martin France, a hrvatski paraolimpijac Lovro Dokić zauzeo je sedmo mjesto.

U konkurenciji 'stojeće žene' pobjedu je odnijela Francuskinja Celine Deroualliere, dok je naša Lucija Smetiško ostala bez plasmana, ispavši iz konkurencije pogreškom u prvom laufu. U konkurenciji skijaša oštećenog vida ponajbolji je Slovak Miroslav Haraus, a četvrti je naš paraolimpijac Damir Mizdrak. Kod stojećih skijaša ponajbolji je bio Slovak Martin France, a osmo mjesto zauzeo je naš Lovro Dokić.

- Ovo je bilo jedno od poslijednjih nastupa hrvatskih paraskijaša u ovoj sezoni i moram izraziti svoje zadovoljstvo nastupima naše podmlađene reprezentacije. Ostaje samo mali žal što je Lucija ostala jučer bez plasmana. Mislim da smo podmlađivanjem reprezentacije trasirali dobar put prema Zimskim paraolimpijskim igrama 2022. u Pekingu - izjavio je izbornik Luka Dobrinić.

Ovogodišnje natjecanje održano je u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog paraskijaškog saveza.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti