SVI SMO MI ASPERGER Dokumentarac koji prati turneju četiri komičara s Aspergerovim sindromom

Nova serija prati grupu koja je 'utrpana u prastari kamper koji je na rubu eksplozije' i 'testira svoje razumijevanje prijateljstva, komedije i karburatora' dok putuju po Americi

 

Na male ekrane dolazi dokumentarna serija koja prati uspone i padove jedinstvene komičarske trupe koja se sastoji isključivo od pojedinaca s poremećajima iz spektra autizma.

Serija od šest dijelova 'Na turneji s Asperger’s Are Us' (On Tour With Asperger’s Are Us, op. a.) prati četiri komičara s Aspergerovim sindromom - stanje koje su kliničari nedavno ugurali pod široki krov dijagnoze poremećaja autističnog spektra - na njihovoj prvoj turneji po Americi.

'Asperger’s Are Us' (Aspergerov smo mi, op. a.) prva je komičarska grupa sastavljena isključivo od ljudi s autizmom. Članovi - Noah Britton, Ethan Finlan, Jack Hanke i New Michael Ingemi - sastali su se na ljetnom kampu 2005. godine, a od 2010. nastupili su u devet zemalja. Prethodno su bili tema dokumentarnog filma iz 2016. godine.

Nova serija prati grupu koja je 'utrpana u prastari kamper koji je na rubu eksplozije' i 'testira svoje razumijevanje prijateljstva, komedije i karburatora' dok putuju po Americi, od Bostona do Los Angelesa, opisuju seriju iz HBO-a.

'On Tour With Asperger's Are Us' premijerno će se prikazati 29. travnja na Tribeca Film Festivalu u New Yorku, piše Disability Scoop.

Serija će se potom emitirati na HBO-u od 30. travnja. Dvije polusatne epizode emitirat će se svake večeri do 2. svibnja.

Damir Fatušić