SJAJNA VIJEST 150 milijuna dolara za stambeni smještaj osoba s invaliditetom u zajednici

Američki federalni dužnosnici kažu kako planiraju izdvojiti milijune dolara kako bi pomogli tisućama osoba s invaliditetom da pristupe stambenom smještaju u zajednici

 

Američko Ministarstvo za stambena pitanja i urbani razvoj (Department of Housing and Urban Development - HUD, op. a.) nudi 150 milijuna dolara bespovratnih sredstava, novac za koji kažu da će pomoći oko 18.000 osoba s invaliditetom u dobi od 18 do 62 godine širom zemlje.

- Osigurati da osobe s invaliditetom imaju pristojno, sigurno i povoljno mjesto za zvati domom je neophodno - rekao je tajnik HUD-a Ben Carson.

- Ova sredstva pomoći će našim lokalnim partnerima osigurati da stanovnici s invaliditetom imaju priliku u potpunosti uživati ​​u svom domu dok samostalno žive.

Javne stambene agencije mogu se prijaviti za potpore za pomoć osobama s invaliditetom u njihovim područjima od sada do 5. rujna. HUD je priopćio kako planira dodijeliti 300 bespovratnih subvencija u rasponu od 20.000 do 3 milijuna dolara.

Kao dio saveznog programa Mainstream Housing Choice Voucher, javne stambene agencije koje traže sredstva potiču se na partnerstvo s organizacijama za zdravstvo i ljudske usluge koje mogu pružiti potporu osobama s invaliditetom, objašnjava Disability Scoop.

Prijave će dobiti dodatne bodove ako uključuju planove za korištenje novca kako bi se osobama s invaliditetom pomoglo da napuste segregirana okruženja, pomognu onima koji su izloženi riziku od institucionalizacije ili pomognu pojedincima koji su bili ili koji jesu u opasnosti od beskućništva.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti