Savjetovalište za mlade osobe s invaliditetom u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'

PITANJE: C. R. (18) Jako me veseli što sam upisala fakultet u Zagrebu usprkos zdravstvenim teškoćama uzrokovanim invaliditetom. Dobila sam i mjesto u studentskom domu, a rješava mi se i pitanje osobnog asistenta.

 

Imam još neka pitanja na koja mi možda možete odgovoriti. Tko se može javiti u Centar za mlade i Savjetovalište za mlade koji ima Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'?  Kako se naručiti i moram li imati uputnicu liječnice opće prakse?

ODGOVOR: U Centru za mlade sudjeluju specijalisti školske medicine, više medicinske sestre, ginekolozi, psiholozi, klinički mikrobiolozi, nutricionisti, profesori kineziologije i drugi stručnjaci u cilju pružanja odgovora u vezi sa zdravstvenim potrebama mladih koji se školuju u Zagrebu te pružaju pomoć i podršku učenicima i studentima u rješavanju problema i poteškoća vezanih uz psihofizički rast i razvoj, školovanje, učenje i ponašanje, prilagodbu na promjenu mjesta stanovanja, poremećaje prehrane, spolno sazrijevanje i ponašanje. Savjetovališta rade u poslijepodnevnim satima na adresi Mirogojska c. 16, soba 6. Naručiti se možete na broj telefona 01/ 46 96 281 ili emailom na skolska@stampar.hr.

U Savjetovalište za mlade  mogu se javiti svi studenti i učenici na školovanju u Zagrebu,  studentice i učenice na školovanju u Zagrebu, koje nisu prijavljene kod primarnog ginekologa ili se njihov ginekolog nalazi izvan mjesta studiranja,  djevojke i mladići pojedinačno ili s partnerom/partnericom Potrebno se naručiti telefonom ili e-poštom, osim u hitnim slučajevima kada narudžba nije potrebna. Nije potrebna uputnica,  sve usluge su besplatne, a cjepiva se naplaćuju.  Savjetovanje je moguće i telefonom ili e-poštom.

Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona Centra za mlade 01/ 46 96 281 ili e-poštom na: skolska@stampar.hr  radnim danom od 14,00 do 19,00 sati. Bez uputnice. Sve su usluge besplatne.

In Portal

 

Povezane vijesti