KRIŽEVCI U organizaciji Udruge za terapijsko jahanje 'Osmijeh' održana manifestacija 'Barbara - prikaz dostignuća'

U udruzi 'Osmijeh' trenutno se provodi program aktivnosti na konju 'Jahanjem do osmijeha djece' za 28 korisnika, u partnerstvu s Udrugom Latice i Udrugom volontera Podravke 'Puls'

 

U subotu, 14. rujna, u Peterancu na prekrasnim terenima 'Ergele Galop', u organizaciji Udruge za terapijsko jahanje 'Osmijeh' održana je manifestacija 'Barbara - prikaz dostignuća' koja se provodi kao interno natjecanje unutar klubova i udruga s ciljem ulaganja u kvalitetan rad, praćenje razvoja i unapređenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Natjecanje organiziraju članice HKSOI, a pokrovitelj je Hrvatski paraolimpijski odbor. Okupljene su s radom Udruge i manifestacijom upoznale predsjednica Udruge za terapijsko jahanje 'Osmijeh' Valentina Kavur i tajnica Petra Čolig Šarić, dok je samo natjecanje otvorio predsjednik HKSOI-a Zlatko Kavur. Svim sudionicima natjecanja podijeljena su priznanja koja su, u ime Grada Koprivnice, podijelile zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, u ime GKP Komunalac članica Uprave Dubravka Horvat i specijalist za marketing i odnose s javnošću Petra Bijač.

U udruzi 'Osmijeh' trenutno se provodi program aktivnosti na konju 'Jahanjem do osmijeha djece' za 28 korisnika, u partnerstvu s Udrugom Latice i Udrugom volontera Podravke 'Puls', a koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Općine Peteranec, GKP Komunalac i Koprivničkih voda.

Udruga za terapijsko jahanje 'Osmijeh' jedina je specijalizirana udruga za provođenje terapije na konju na području Koprivničko-križevačke županije, a nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u bavljenju terapijskim jahanjem te inicijative udruga koje se bave rehabilitacijom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te inicijative njihovih roditelja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti