BARBARA - PRIKAZ DOSTIGNUĆA Natjecanje u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom

U subotu, 14. rujna 2019. u udruzi Osmijeh održana je manifestacija 'Barbara - prikaz dostignuća', koja se provodi kao natjecanje unutar klubova i udruga s ciljem ulaganja u kvalitetan rad, praćenje razvoja i unapređenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj

 

Natjecanje organizira Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom (HKSOI), a pokrovitelj je Hrvatski paraolimpijski odbor. Okupljene su s radom udruge i manifestacijom upoznale predsjednica udruge Valentina Kavur i tajnica Petra Čolig Šarić, dok je samo natjecanje otvorio predsjednik HKSOI-a Zlatko Kavur.

Četrnaest natjecatelja je prikazalo svoje usvojene jahače vještine, a podijeljeni su u dvije skupine natjecatelja. Prva skupina su jahači početnici ili jahači s težim oštećenjima te radnje izvode isključivo uz vodiča i u hodu, dok druga skupina, naprednijih i iskusnijih, izvode radnje u kasu kao samostalni jahači uz vodstvo trenera.

Svim sudionicima natjecanja podijeljene su nagrade i priznanja koja su uručili predsjednik HKSOI Zlatko Kavur, u ime Udruge volontera Podravke - PULS Zrinka Roksandić, u ime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, u ime GKP Komunalac članica Uprave Dubravka Horvat i specijalist za marketing i odnose s javnošću Petra Bijač. Po završetku natjecanja, svi koji su željeli mogli su se okušati u jahanju.

U udruzi Osmijeh provodi se program aktivnosti na konju 'Jahanjem do osmijeha djece' za 28 korisnika, u partnerstvu s Udrugom Latice i Udrugom volontera Podravke - Puls. Udruga Latice je pomogla u sufinanciranju provedbe programa za svoje članove putem projekta odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, dok je Udruga Puls sudjelovala u nabavci specijalizirane opreme te su pripremili poklon pakete za naše natjecatelje i volontere.

Program 'Jahanjem do osmijeha djece' sufinanciran je od strane Središnjeg državnog ureda za šport, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Općine Peteranec, GKP Komunalac i KC voda.

- Prilikom provođenja terapija neizostavni su volonteri kao postrani pomagači, a pomažu u pripremi konja, pri pojahivanju/sjahivanju korisnika, mogu biti vodiči konja te pomažu oko svih drugih situacija koje se vežu na provedbu programa. Za nesebičnu pomoć i podršku u radu udruge zahvalnicu i poklon paket Podravkinih proizvoda primili su i naši volonteri koji su neizostavni u kreiranju osmijeha naših jahača - kažu iz 'Osmijeha'.

- Spomenuli bismo i da sve ovo ne bi bilo izvedivo bez naše dvije kobile Camille i Dorine koje s velikim strpljenjem i ljubavlju za svoju djecu odrađuju svaku terapiju te da smo ovom prilikom na neki način obilježili i skorašnju godinu dana od velike humanitarne akcije 'Veliko srce za veliki osmijeh' koja je na noge podigla cijelu našu lokalnu zajednicu i zahvaljujući kojoj je naša Dorina stigla u Osmijeh, a djeca s liste čekanja konačno su dobila svoj termin za terapiju.

- Stoga, na kraju koristimo priliku da se zahvalimo svim našim prijateljima udruge, pravnim i fizičkim osobama, koje su na bilo koji način podržale naš rad, kao i medijima koji redovito objavljuju sve novosti vezane uz Osmijeh te smo neizmjerno ponosni što smo svi zajedno omogućili kreiranje najljepših i najiskrenijih osmijeha, a to su osmijesi naših jahača - garantiramo!

In Portal

 

Povezane vijesti