Hrvatski branitelj Mijo Kumpez živi bez struje, vode i teško je bolestan

Nakon niza operacija i kemoterapija, Miji predstoje daljnje operacije i liječenja na koja treba putovati u Zagreb na Kliniku Sestara Milosrdnica, što predstavlja veliki trošak, a iz Građanske inicijative "Moj grad Sisak" poručuju da bračnom paru nedostaje i hrana

Ugrožene egzistencije, bez osnovnih uvjeta i potrepština, financijskih prihoda te struje i vode u trošnoj kućici živi obitelj 60-godišnjeg hrvatskog branitelja Mije Kumpeza (drugi slijeva) iz Gušća, a koji boluje od tumorskih promjena glave, vrata i kože. Sudjelovao je na brojnim ratištima, najviše na području Sunje, Posavine i drugih dijelova Sisačko-moslavačke županije. U Registru hrvatskih branitelja, prema kojem ima 954 dana borbenog sektora pri MORH-u, može ga se naći, ali nije ostvario pomoć. Ratne fotografije, priznanja, preteška sadašnjost i na žalost, nekoliko pokušaja samoubojstva- životna su situacija ovog branitelja i njegove supruge Brankice.
– Primao sam vojnu opskrbninu, ali više ne, a ni neko drugo pravo nismo mogli ostvariti zbog zapreka administracije, jer posjedujemo zemlju koju ne mogu obrađivati i kuću u vrlo lošem stanju- opisuje svoj "začarani krug" Mijo Kumpez. Za struju duguju oko 1.700 kuna, a osim podmirenja duga, potrebna im je hrana te pomoć za sanaciju krovišta i nabavku lijekova. Nakon niza operacija i kemoterapija, Miji predstoje daljnje operacije i liječenja na koja treba putovati u Zagreb na Kliniku Sestara Milosrdnica, što predstavlja veliki trošak. Naime, da bi supruga otišla iz Gušća do Siska po lijek, treba joj samo 40 kuna za autobus.
Poziv ljudima dobre volje
– Pomoć smo tražili na više adresa, ali je gotovo nigdje nismo dobili i zato smo se putem Građanske inicijative "Moj Grad Sisak" odlučili obratiti i medijima- očajan je Mijo. Zahvaljuje obiteljskom liječniku u Gušću za podršku i razumijevanje te Gradskom društvu Crvenog križa u Sisku od kojih su, kako navode, dobili 1000 kuna novčane pomoći.
Iz Građanske inicijative pozivaju sve ljude koji su zainteresirani pomoći ovoj obitelji da ih mogu posjetiti u Gušću 286, kontaktirati na mobitel koji im je na korištenje dala susjeda Zlata 091/366-8877 te pomoći novčanim prilozima na zaštićen račun Mije Kumpeza pri Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. Zagreb, 2390001 – 3504035896.

VLM