DOM SPORTOVA Državno prvenstvo Hrvatske u karateu za osobe s invaliditetom

Korisnost sporta i posebno prednosti karatea kao borilačkog sporta za osobe s invaliditetom mogla se vidjeti tijekom zanimljivih i zahtjevnih nastupa sportaša s intelektualnim teškoćama i sportaša u invalidskim kolicima

 

U Zagrebu je 15. veljače u Domu sportova održana završnica državnog prvenstva Hrvatske u karateu – kate i parakarate na kojem su sudjelovali mlađi uzrasti, seniori, veterani i para karataši.

Organizator završnice prvenstva je bio Hrvatski karate savez, a tehnički organizatori policijski 'Karate klub Alfa' i 'Karate klub za osobe s invaliditetom – Zagreb'. Oba ova kluba aktivno participiraju kroz sport, prema cilju prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja kod djece i mladih te im pružaju načine da se izgrade u pozitivne osobe svjesni svojih vrijednosti koje i čine bogatstvo društva.

 Korisnost sporta i posebno prednosti karatea kao borilačkog sporta za osobe s invaliditetom mogla se vidjeti tijekom zanimljivih i zahtjevnih nastupa sportaša s intelektualnim teškoćama i sportaša u invalidskim kolicima.

Održavanje ovogodišnjeg prvenstva bilo je s ciljem upućivanja poruke o toleranciji različitosti koju mali sportaši pretvaraju u prednost čime se kod mladih postavljaju temelji za izgradnju pozitivnih društvenih vrijednosti.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetu završnici Prvenstva je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti