KAO U BAJCI Par dokazuje da Down sindrom i autizam nisu prepreka za brak

Kao dijete, Erica Davis neprestano je pričala o tome kako će se jednog dana udati za savršenog tipa

 

- Rekla sam joj: ‘Znaš, dušo, brak nije za svakoga’, prisjeća se njezina majka, Kathy Davis.

- Nisam očekivala da će se to dogoditi.

Suprotno staroj poslovici, majke nisu uvijek u pravu. Erica Davis upravo je proslavila desetogodišnjicu braka sa suprugom Benom Popelyjem, piše Orange County Register.

Oboje imaju 41 godinu, Davis ima Down sindrom, a Popely autizam. Upoznali su se 2007. na plesu za osobe s invaliditetom, a vjenčali su se tri godine kasnije.

Njihovi roditelji, koji žive blizu jedni drugima, zamislili su veliko slavlje kako bi obilježili jubilarnu obljetnicu sredinom svibnja. Ali koronavirus im je malo poremetio planove, pa je veliko slavlje zamijenjeno intimnom večerom, Zoom razgovorom i vožnjom kroz grad.

Popely je odrastao u kući punoj djece. Njegovi roditelji, Steve i Cherie Popely, usvojili su osmero djece, od kojih većina ima teškoće. Nakon što se Ben oženio, roditelji su se preselili da bi živjeli blizu njega.

Roditelji im nisu bili svjesni da su se Popely i Davis prvi put počeli družiti na događajima koje je organizirao Vocational Visions, neprofitna organizacija koja pruža podršku odraslim osobama s razvojnim poteškoćama.

- Erica bi se vratila kući i rekla: ‘Mama, ja imam dečka! Držali smo se za ruke’ - prisjetila se Kathy Davis.

- Oduvijek je imala dobru maštu pa nisam bila sigurna da on doista postoji. Pitala sam kako se on zove, a ona je odgovorila: ‘Ne znam’.

Ali njezin dečko je bio vrlo stvaran. A kad su dvije obitelji upoznale odabranike svoje djece, bile su oduševljene.

U kolovozu 2009. Popely je kleknuo i pred mikrofonom zaprosio Ericu. Pristala je i vjenčali su se pred 110 gostiju u Dana Pointu, a medeni mjesec su proveli u Disneylandu.

Par živi s Larryjem i Kathy Davis, koji su im izgradili dvosobni stan na katu. Prije izbijanja pandemije koronavirusa, Popely je radio u trgovačkom lancu T.J. Maxx, a Erica Davis je posao u skladištu našla uz pomoć već spomenute organizacije Vocational Visions.

Čak i nakon deset godina, golupčići se neprestano maze i upucavaju jedno drugom. Kathy Davis kaže da je tajna njihovog sretnog braka to što su ‘slični, ali i različiti’.

- Ben je šarmantan, sladak i opušten. Erica je osoba koja slijedi raspored. Nadopunjuju se.

Ben Popely ponudio je jednostavnu, ali možda nedovoljno korištenu formulu za bračno blaženstvo.

- Slušamo se i volim je takvu kakva je.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti