Sreća je imati slobodu da svoj život u svakom trenutku možete pokrenuti i preokrenuti

PITANJE: N. P. (27) Nezadovoljna sam sobom, svojim poslom, odnosima i ne vidim način da pronađem sreću. Svi pričaju o nekom unutarnjem zadovoljstvu, kažu da se treba veseliti sitnicama i tome slično.

 

Koliko god se ja pokušavala promijeniti uvijek je stanje isto. Davno sam iz želje da me ljudi prihvate navukla masku s kojom živim. S godinama sam shvatila da me invaliditet ipak čini drugačijom. Danas sam financijski neovisna, dokazala sam što i koliko mogu. Ipak, nikad se neću promijeniti. I dalje se nastojim svidjeti drugima, a ne sviđam se ni sama sebi. Ima li nade za mene?

ODGOVOR: Ako vjerujete da se nikada nećete promijeniti, tada ćete stvari i samu sebe početi doživljavati previše ozbiljno. U prirodi je energije da se kreće. Ako energija u nama slobodno teče po meridijanima, puni smo energije i lakoće. Čim dođe do zastoja i blokade u protoku, dolazi do poremećaja, a kasnije i do bolesti.

Bit ćete sretni jedino ako vjerujete da ste sami kreatori svoje sreće! Unutarnje zadovoljstvo glavno je mjerilo sreće, a da biste ga postigli trebate prestati razmišljati kao da se sve što imate - podrazumijeva. Sve što nam se događa i sve što radimo utječe na nas, naše osjećaje, razmišljanja i postupke. Možemo svijet percipirati kao akciju koja se odvija oko nas te smo mi aktivni sudionici. Na akciju imamo unutarnju reakciju, javljaju nam se emocije. Neke emocionalne obrasce reagiranja imamo urođeno, poput straha. Neke smo naučili odrastajući. Neki nam koriste i pomažu, neki nam odmažu i otežavaju život. No, sve emocionalne reakcije su naše i ne trebamo bježati od njih.  Jednom kad odustanete od ideje da se svima morate svidjeti, skinite masku i počnite tragati za ljudima kojima ćete se svidjeti upravo takvi kakvi jeste, sa svim svojim emocijama.

Tada ćete imati puno kvalitetnije odnose s drugima i biti još jedan korak bliže zadovoljnom životu. Sreća je već imati slobodu da svoj život u svakom trenutku možete pokrenuti i preokrenuti!

Autor: In Portal