TESLA Elon Musk poklonio besplatnu nadogradnju kupcu u invalidskim kolicima

To je relativno mala gesta, ali pokazuje stupanj empatije koji je danas prilično rijedak među proizvođačima automobila. Nadogradnja će Teslu malo koštati, ali će činiti bitnu razliku za kupca Modela 3

 

Postoje slučajevi kada male geste znače razliku između tvrtke koja brine za svoje kupce i tvrtke koja svoje kupce tretira kao brojeve. Nedavno je Tesla dokazala da je primjer tvrtke koja brine, kada je izvršni direktor Elon Musk obavijestio kupca Modela 3 u invalidskim kolicima da će proizvođač električnih automobila instalirati električna vrata na prednji i stražnji prtljažnik njegove električne limuzine - a nadogradnja će biti besplatna.

Priču o kupcu Modela 3 podijelio je Twitter račun Tesla China. Pišući tvrtki, kupac je napomenuo da je Model 3 njegov automobil snova još od travnja 2016., kada je rezervirao električnu limuzinu. Nažalost, 2018. godine je doživio nesreću, što je rezultiralo ozljedom kralježnice.

Osuđen na invalidska kolica, entuzijast je odlučio odustati od narudžbe Modela 3. Njegov san o posjedovanju Tesle činio se izgubljenim sve dok se nije vratio na posao i saznao da ga invalidska kolica ne sprečavaju u radu.

Iskustvo na poslu vratilo mu je san o upravljanju vozilima. Odlučno si je postavio cilj prijaviti se za dozvolu C5, koju koriste osobe s invaliditetom u Kini. Uspješno je dobio dozvolu 2019. godine, a kad je došlo vrijeme za traženje vozila, prva opcija je bila Teslina limuzina srednje veličine.

Kupac Modela 3 je pitao proizvođača električnih automobila može li u budućnosti u svojim vozilima značajke poput Smart Summona učiniti standardnima. Takve značajke možda zvuče kao luksuz ili igračkla, ali one mijenjaju život osobama s teškoćama u kretanju. Zaljubljenik u Teslu također je pitao može li Tesla ugraditi električna vrata na prednji i stražnji prtljažnik Modela 3, jer je zatvaranje prtljažnika vrlo problematično za osobe u invalidskim kolicima.

Elon Musk je osobno odgovorio na zahtjev kupca Modela 3, rekavši da će Tesla bez dodatnih troškova dodati električna vrata. To je relativno mala gesta, ali pokazuje stupanj empatije koji je danas prilično rijedak među proizvođačima automobila. Nadogradnja će Teslu malo koštati, ali će činiti bitnu razliku za kupca Modela 3.

Elonu Musku ovakve geste prema Teslinim kupcima nisu strane. Primjerice, 2017. godine Musk je ponudio besplatno popraviti štetu na Modelu S nakon što je njegov vlasnik iskoristio svoje vozilo kako bi spasio drugog vozača, piše portal Teslarati.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti