Član sam udruge koja okuplja osobe s invaliditetom i nisam zadovoljan načinom njezina funkcioniranja

PITANJE: M. P. (24) Član sam udruge koja okuplja osobe s invaliditetom i nisam zadovoljan načinom njezina funkcioniranja. Mislim da mi osobe s invaliditetom trebamo djelovati zajedno sa srodnim udrugama.

Osoba s invaliditetom

 

Iz tog razloga planiram se kandidirati za predsjednika udruge. Uz znanje koje imam te iskustvo rada u udruzi volio bih dobiti još neki pametan i koristan savjet. Kako i gdje?

ODGOVOR: Pitaš se kako voditi udrugu? Evo mjesto gdje možeš dobiti odgovore od osoba koje su svoj život posvetile vođenju i upravljanju udrugom. Svjetlana Marijon predsjednica je Udruge ZAMISLI, a Nikola Glibo predsjednik je Centra Up2date i zajedno će voditi trodnevnu radionicu o vođenju udruge. Svoje znanje nesebično prenose na mlade na kojima svijet ostaje i to u drugom ciklusu radionice 'Kako voditi udrugu'.

Dođi i ti, u fizički ili virtualni prostor Centra za mlade grada Zagreba, 17., 19. i 20.11.2020. od 12.30. do 14.30 sati, a prijavi se putem obrasca forms.gle/bMnBFWJCy2yNZc1s6  

 O voditeljima radionice:

 Svjetlana Marijon: Udrugu ZAMISLI vodim od osnivanja 2005. godine. Prošla sam sve faze od pokretanja, osnivanja, registriranja pisanja prvog projekta do danas kada vodim tim od 40 zaposlenih, 160 korisnika osoba s invaliditetom i 2000 mladih ljudi koji sudjeluju u aktivnostima i uslugama koje svakodnevno pružamo.

Nikola Glibo: Aktivirao sam se u radu udruga još prije 20-ak godina kao volonter. A kad sam nakon nekog vremena ostao bez posla, bilo mi je jasno da novo zaposlenje neće doći samo po mene niti će mi netko nešto ponuditi samoinicijativno pa sam se maksimalno aktivirao u radu udruga, učio kako se razvijaju aktivnosti za članstvo, pišu projekti, stvorio radna mjesta drugima i sebi i postao predsjednik Centra UP2DATE.

Projekt Centar za mlade grada Zagreba provodi Udruga ZAMISLI sa 14 partnera.

Autor: In Portal